Címlap Balhé Kétszer is ta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság súlyos testi sértés miatt jogerősen egy év – végrehajtásában három évi próbaidőre felfüggesztett – börtönre és 150 000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit, aki légpuskájával kétszer is tarkón lőtte szomszédját.

A Pécsi Törvényszék közleménye szerint a szerint a vádlott férfi tavaly május 14-én a Pécs közelében található, zártkerti ingatlanában tartózkodott, amikor szomszédja – a vádlott telkének közelében található – saját zártkertjében a szőlőt motoros permetezőjével permetezte, ami a vádlottat zavarta.

A vádlott elővette a légpuskáját, amit egy 4,5 mm kaliberjelű légfegyverlőszerrel megtöltött, majd a saját ingatlanának teraszáról célzott lövést adott le – a vádlott és a sértett ingatlanjai között elhelyezkedő ingatlanon átlőve – a saját kertjében tartózkodó sértettre, akit tarkótájékon ért a lövés.

A sértett ugyan észlelte a sérülését, azonban úgy gondolta, hogy azt egy felpattanó kavics okozta, ezért folytatta tovább a permetezést. Azonban a dühös vádlott még egyszer célzott lövést adott le fejére. A sértett ekkor észrevette, hogy a tarkóján keletkezett seb a korábban észlelthez képest jobban vérzik, ezért a permetezést abbahagyta és egy pécsi kórházba sietett, ahol sürgősségi műtétet hajtott végre rajta.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A vádlott által használt légfegyver nem minősült lőfegyvernek, mivel csőtorkolati energiája 7,5 Joule-nál kisebb volt.