Címlap Balhé Közbeszerzési...

Közbeszerzési hiba miatt csúszik a Vince utca felújítása

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Vince utca burkolata az elmúlt egy évben ment tönkre, egyrészt mert ráterelték a Tettye utca forgalmát másrészt mert nem tartották karban a Tettye patak lefolyólyát ami tavaly novemberben eldugult, ezért az utca minden esőzés után hetekig folyóvá változott.

A felújítás vagyis a burkolat csere amit az önkormányzat tervezett nem indul meg szeptemberben – ez derül ki az önkormányzat és olvasónk közötti levélváltásból. A férfi arról panaszkodott, hogy április óta nem kap arra lehetőséget arra, hogy találkozhasson Péterffy Attila polgármesterrel az ügyben, helyette városüzemeltetési főosztályról Szabó Zsolt próbálja nyugtatgatni a kedélyeket.

„Sajnos az utca felújításával kapcsolatban nem tudok jó hírrel szolgálni, mert Magay Miklóssal és velem folytatott közös helyszíni szemlén tett ígéretünknek (miszerint legkésőbb szeptemberben megindul a munka az utcában) nem tudunk eleget tenni, ugyanis a megindított közbeszerzési eljárást az Önkormányzat egy rajta kívül eső eljárási hiba miatt a mai napon vissza kell vonja és új eljárás megindítását kell kezdeményezni a soron következő testületi ülésen, ami hozzávetőlegesen 45-60 nap csúszást eredményez majd az összes érintett utca felújításában„. – írta olvasónknak a Városüzemeltetési Főosztályról Szabó Zsolt.

Az utcában lakóknak jó hír lehet, hogy a parkolás probléma is megoldódhat ősztől vagy jövő évtől, vagyis ha a szeptemberi közgyűlés úgy dönt, hogy erre az utcára is kiterjesztik a korlátozott várakozási övezetet.

„Az egyeztettek alapján továbbá tájékoztatom, hogy a korlátozott várakozási övezet kiterjesztésének akadályát nem látjuk, amint azt említettem is Önnek, egyben kerül a testület elé az összes rendeletmódosítási igény, köztük ez is, mely igényt reményeim szerint a terület önkormányzati képviselője már felmérte.” – olvasható a levélben.

A Biokom oldalán pontosan le van írva, hogy működik a parkolás az ilyen övezetekben, az már más kérdés, hogy egyelőre senki sem ellenőrzi a jogosultságokat.

„Munkanapokon 8-18 óra között a legfeljebb 120 perc – időtartamig lehet várakozni várakozási engedély nélkül. A várakozás kezdő időpontját a jármű első szélvédője mögött jól látható módon elhelyezett adathordozón (beállítható órán) kell rögzíteni. Az óra állását a várakozás megkezdését követően megváltoztatni tilos. A kezdő időpont utólagos igazolásának nincs helye. A meghatározott időtartam lejárta után a várakozóhelyet vagy az övezetet a járművel el kell hagyni. A várakozási időtartam a jármű övezeten belüli áthelyezésével nem hosszabbítható meg.”