Címlap Balhé Közlekedési v...

Közlekedési vita szült erőszakot Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség garázdaság miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki egy közlekedési vita során erőszakosan lépett fel a másik féllel szemben – közölte a vádhatóság.

A vád szerint a férfi 2021 augusztusában, Pécsen az úttest szélén parkoló autóból árut pakolt ki, amikor mellettük elhaladt egy gépkocsi. A keskeny úttest miatt a mozgó autó a parkoló autót elkerülve az úttest szegélyére hajtott, majd lassan elhaladt a vádlott mellett. Ekkor a férfi kiabálni, káromkodni kezdett, majd kirántotta az elhaladó gépjármű jobb első ajtaját, és az ott ülő férfi felé ütött. A sértett arcát ugyan nem találta el, de lesodorta a férfi szemüvegét, majd az elhaladó gépkocsi karosszériájára is többször ráütött.

Az autó ezt követően megállt, majd abból az utasok kiszálltak. A sértett közölte a vádlottal, hogy kihívja a rendőrséget, a férfi azonban továbbra is hangosan üvöltözött, és fenyegetőleg közeledett a gépkocsi vezetője felé. Egy járókelő a mobiltelefonját elővette azért, hogy telefonáljon, ekkor azonban a vádlott a kezére ütött, majd vele is kiabált. A férfi csak akkor nyugodott le (vagy ijedt meg…), amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek.