Címlap Balhé Lakat alatt a...

Lakat alatt a pécsi késes rabló

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság november 20-án elrendelte egy Pécsen hajléktalanként élő fiatal férfi letartóztatását egy hónapra felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének alapos gyanúja miatt - derül ki a Pécsi Törvényszék közleményéből.

A 21 éves gyanusított november 15-én, a délutáni órákban Pécsett a nyílt utcán haladt a volt barátnőjével, amikor elővett egy kést és megfenyegette a lányt, hogy adja át a táskáját, különben leszúrja őt.

Az áldozat a fenyegetésétől annyira megijedt, hogy a táskáját a támadónak átadta, aki azzal elfutott.

A fiatal nő táskájában tartotta a személyazonosító okmányait, 8.500 forint készpénzét, belépőkártyáját, kerékpártároló kulcsát és a kijárási korlátozással kapcsolatos igazolását. A gyanúsított ellopta a táskából a pénzt, a többi dolgot pedig eldobta.

A sértett készpénze és személyazonosító okmánya nem került elő, a táskát a nyomozó hatóság az elkövetés helyszínének közelében megtalálta.

A gyanúsított korábban többszörösen volt büntetve vagyon elleni és vagyon elleni erőszakos bűncselekmények elkövetése miatt, jelenleg is felfüggesztett szabadságvesztés és több városban egyéb számos büntetőeljárás hatálya alatt áll.

A gyanúsításban szereplő, jelentős tárgyi súlyú – öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

A bíróság határozatát az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette, így az végleges.