Mindenkit teszteltek egy pécsi idősotthonban, nem találtak fertőzöttet!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdán jelentette be a pécsi önkormányzat, miszerint a város egyik idősotthonában koronavírus fertőzés gyanúja merült fel. A lakók mellett a személyzet minden tagját letesztelték, az intézmény valamennyi gondozottja és összes munkatársa negatív teszteredményt produkált - derült ki az önkormányzat közleményéből. 

Befejeződött a koronavírus-tesztelés Pécs Integrált Szociális Intézményének (ISZI) Zipernowsky utcai Idősek Otthonában.

Összesen 40 PCR-tesztet végeztek el, ennek eredménye pénteken kora délután érkezett meg. Az intézmény valamennyi gondozottja és összes munkatársa negatív teszteredményt produkált.

Mint ismert, kedden délután derült ki, hogy az intézmény egyik, vasárnap óta kórházban lévő lakójának pozitív lett a koronavírus tesztje. Pécs önkormányzata és az ISZI vezetése ezért a Kormányhivatal közbenjárásával szerdán kora délután a Zipernowsky utcai otthon minden dolgozóján és ápoltján koronavírus tesztet végeztetett el.

A városvezetés és az intézmény vezetése minden tőle telhetőt megtett, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja az intézményben ápolt időseket. Az önkormányzat Integrált Szociális Intézményében ahogy eddig, úgy ezután is minden egészségügyi és járványügyi protokollt szigorúan betartanak.

A közleményben kiemelik, hogy folyamatos az intézményegységek fertőtlenítése, az otthonokat minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel ellátták. Az intézmény mindkét egysége rendelkezik izolációs szobával. Az otthonokat a kormány döntése nyomán hónapok óta nem látogathatják a hozzátartozók, az idősek és a munkatársak testhőmérsékletét folyamatosan ellenőrzik.

Az Integrált Szociális Intézmény dolgozóinak elkötelezettségét mutatja, hogy ők voltak azok, akik a tavaszi hónapokban a családjukat hátrahagyva beköltöztek az intézménybe, hogy a minimumra csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Előző sztori

Lakat alatt a pécsi késes rabló

Következő sztori

Megölte, majd megehette áldozata lábszárát a berlini kannibál