Koronavírus-fertőzés gyanús esetet találtak az egyik pécsi idősotthonban

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja a pécsi Zipernowsky utcai Idősek Otthonában. Az ápolt vasárnap este óta kórházban van, ahol azóta két negatív és egy pozitív eredményű tesztet is végeztek rajta, az utóbbi kedden délután érkezett meg az intézményhez - írta meg közleményében a Pécsi Önkormányzat.

Bár a fertőzés megjelenése nem igazolt, Pécs önkormányzata és az ISZI vezetése úgy jár el, mintha a fertőzés bizonyítottan megjelent volna az intézményben. A Kormányhivatal közbenjárásával szerdán kora délután a Zipernowsky utcai otthon minden dolgozóján és ápoltján koronavírus tesztet végeznek el.

Az önkormányzat Integrált Szociális Intézményében minden egészségügyi és járványügyi protokollt szigorúan betartottak már az első hullám időszakától és betartanak most is, folyamatos az intézményegységek fertőtlenítése, azokat minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel elláttuk.

áll a közleményben

Az intézményeket a kormány döntése nyomán hónapok óta nem látogathatják a hozzátartozók, az idősek és a dolgozók testhőmérsékletét folyamatosan ellenőrzik.

Az ISZI-ben a koronavírus első hulláma során is rendkívüli körültekintéssel járt el az önkormányzat, az intézmény vezetése és maguk a dolgozók is. A városvezetés soron kívül biztosított koronavírus teszteket és fertőtlenítőszert minden idősekről gondoskodó intézménynek, és nem csak a sajátjainak, de segítséget nyújtott a más szervezetek által fenntartott pécsi intézményeknek is.

Az Integrált Szociális Intézmény dolgozói voltak azok, akik a tavaszi hónapokban a családjukat hátrahagyva beköltöztek az intézménybe, hogy a minimumra csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Az intézmény mindkét egysége izolációs szobával rendelkezik. Pécs város és az intézmény vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a  lehető legnagyobb biztonságban tudja az itt ápolt időseket.

Pécs önkormányzata ezúton mond köszönetet az ISZI dolgozóinak és a Kormányhivatalnak a gyors és hathatós fellépésért.

Kiemelt képünk csupán illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Müller: Nyugati országrész érintett súlyosan

Következő sztori

Radikális változásokra készülhetnek Pécsett! Kik nyernek majd rajta?

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1