Címlap Balhé Lemondott a N...

Lemondott a Nemzeti Színház vezetéséről Vidnyánszky Attila, mégis maradnia kell még!

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert – áll a Magyar Nemzetnek küldött közleményben.

Pénteken a Rómeó és Júlia előadása közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház művészei. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A baleset előadás közben, de a díszlet nézők által nem látható részén történt. A lap szerint a szerencsétlen esetet megelőzően

Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét, Szász Júliát egy kis erkélyen. A színész állítólag váratlanul megszédült, emiatt mindketten átestek a korláton, majd több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.

Mindkét színészt meg kellett műteni, állapotuk súlyos, de stabil és nem életveszélyes.

A Semmelweis Egyetem hétfőn az MTI-t arról adott tájékoztatta, hogy a két színészt végtagsérülésekkel szállították pénteken a mentők a Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikájára, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót még aznap megműtötték. A Nemzeti Színház színészei jobban vannak, állapotuk stabil, de még nem hagyhatták el a klinikát.

Csák János együttérzését küldi a megsérült színészeknek.


A tárca később közölte – írja az Infostart, hogy „a miniszter a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kezdeményezéssel”.

Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait

– közölték a tárcánál, vagyis egyelőre nem fogadta el a miniszter a lemondást. „A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást” – írták.

(via MTI / Infostart)