Címlap Balhé Leszedte a ke...

Leszedte a keresztvizet Keresztes László Lórántról egy belső ember, aki a Mindenki Pécsértről is kitálalt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerinte az MPE kompenzációs listája teljes egészében illegitim, mert Keresztes és Mellár vezetésével megtévesztették a pécsieket, és csak üzletelni akarnak Péterffyékkel, azért indultak a választáson. UPDATE: Keresztes László Lóránt reagált Körömi Attila vádjaira.

Kitálalt a pécsi politikai színfalak mögötti alakoskodásról, helyezkedésről és pozíció-harcról Péterffy Attila volt programírója, a Momentum volt elnökségi tagja, a Mindenki Pécsért Egyesület tagja. Körömi Attila nyilvánosan, igen részletes – dokumentumokkal megerősített – bejegyzésében nem kevesebbet állít, mint, hogy

  • a Keresztes László Lóránt, Mellár Tamás és a Mindenki Pécsért vezetői becsapták az egyesület tagságát, és a pécsieket
  • a Pécs Most Egyesület az LMP/Keresztes Lóránt által gründolt szervezet, melynek utolsó pillanatban történő bejegyzésére vélhetően azért került sor, mert az LMP meggyengült és/vagy mert Keresztes Lóránt fedésben akarta indítani az lmp-s jelöltjeit, hogy azokat civilként adja el a nyilvánosságban. Ehhez az akcióhoz pedig az MPE-ben talált gazdatestre
  • Az MPE elnöksége pedig kétszer is előterjesztés és közgyűlési döntés nélkül, a hatáskörét túllépve, az egyesület tagjaitól a javaslat, a vita és a szavazás jogát elvéve önhatalmúlag jelentette le a tizenegy főt tartalmazó kompenzációs listát, melynek élén – láss csodát – egy lmp-s jelölt szerepel
  • Keresztes Lóránt célja az volt, hogy amennyiben most is sikerül kompenzációs mandátumhoz jutnia, akkor üzletelni tud Péterffyvel, ahogyan ezt már 2021. augusztus 12-én is megtette (ezt Kóbor József, volt LMP-s képviselő is megerősítette írásban)
  • a TISZA pártos logót hamisító MPE-s jelölt indulásához tűzön-vízen keresztül ragaszkodott Talabér Ádám (a kompenzációs lista vezetője), Szabó András (az LMP egyik helyi ismert arca) és Keresztes Lóránt is
  • az MPE kompenzációs listája teljes egészében illegitim
  • Az a sunnyogás, ami itt március 20 óta zajlott, az bizony bűn a belső demokráciával szemben, és veszélyt jelent a városirányítás demokratikus voltára is, hiszen egy közhatalomra törő szervezet belső demokráciájának összeomlása jó minta lehet az elmúlt öt évben menetrendszerűen érkező közgyűlési mutyik elnézéséhez is.

Körömi teljes posztja IDE KATTINTVA olvasható.Lapunk mindenképpen szeretné tudni Keresztes László Lóránt, és az MPE vezetésének álláspontját is az ügyben. Amint érkezik tőlük reakció, arról is beszámolunk!

UPDATE: Keresztes László Lóránt reagált Körömi vádjaira

Szintén Facebook posztban reagált az LMP legismertebb pécsi arca Körömi Attila írására. Keresztes azt írta egyebek mellett, „Körömi Attila a volt DK-s alpolgármester, Bognár Szilvia és az általa vezetett ‘Tiszta kezek’ csoport aktív támogatója. Azért kell foglalkoznunk a kampány alatt és utána tett valótlan kijelentéseivel, mert ezekkel igyekszik lejáratni a Mindenki Pécsért Egyesületet és engem. A valótlan állításokkal szemben kötelességem feltárni a valóságot, és kötelességem megvédeni a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjeit és támogatóit is.

Körömi nagy nyilvánosság előtt valótlanul állította, hogy 2021-ben azért támogatott engem (és nyilatkozott a Pécsért végzett képviselői munkámról elismerősen) Péterffy Attila polgármester, mert (Körömi szerint) kötöttünk egy politikai alkut, miszerint a Puch-féle ingatlanbiznisz ügyében Kóbor József volt párttársamon keresztül segítek eltávolítani a városvezetés ellenlábasait. Ez minden tekintetben valótlan állítás, melyet ezúton is visszautasítok – írta Keresztes László Lóránt.

Hozzátette még azt is, hogy „Körömi valótlanul állítja, hogy nekem bármiféle szerepem lett volna vagy lenne a Mindenki Pécsért Egyesület belső döntéshozatalában. Az egyesületnek nem vagyok és nem voltam tagja.

  • Körömi valótlanul állítja, hogy az LMP-nek bármiféle szerepe lett volna a pécsi önkormányzati választás folyamatában. Ezzel szemben a valóság az, hogy az LMP nem indított jelölteket Pécsett, nem vett részt a jelölési, választási folyamatban, és nem vett részt semmiféle előzetes megbeszélésen, tárgyaláson sem.
  • Körömi a hazugságai sorát azzal folytatja, hogy állítása szerint az volt a szándékom, hogy „fedésben” indítsam az „LMP-s jelöltjeimet”, őket „civilként” eladva. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Mindenki Pécsért Egyesület kompenzációs listáján egyetlen (!) olyan jelölt szerepelt (a 4. helyen, dr. Szabó András), aki az LMP tagja, és akinek a párttagságának tényét a sokezer példányban közzétett MPE-tájékoztató kiadvány ismertette. A lista többi szereplője egyetlen politikai pártnak sem tagja.
  • Körömi a Pécs Most Egyesületet hazug módon olyan szervezetnek állítja be, mely kizárólag a választás miatt jött létre. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Pécs Most Egyesület (melynek nem vagyok tagja, és amelynek egyetlen olyan tagja van, aki az LMP-nek is tagja, szintén dr. Szabó András) valódi tevékenységet folytatott, nyilvános közéleti események sorozatát szervezte, és ezekről tudósításokat is közzétett

Ketesztes teljes posztja – mert közel sincs vége – IDE KATTINTVA érhető el, vagy itt olvasható: