Címlap Balhé Hónapokig áru...

Hónapokig árulták a biofüves pakkokat Kertvárosban, most rácsok mögé kerültek

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hónapra letartóztatták a kertvárosi drogdílereket, akik fiataloknak, köztük egy gyereknek is biofüvet értékesítettek. Az 1000 forintos "csomagocskákkal" iskola, művelődési ház mellett kereskedtek - áll a Pécsi Törvényszék közleményében.

1000 forint volt egy csomag biocucc

A nyomozás eddigi adatai szerint hónapokig árulták Pécsett, egy kertvárosi iskola, művelődési ház, dohánybolt és gyógyszertár környékén több személynek, – közöttük egy 18. életévét még be nem töltött személynek – pszichotróp anyagokat („biofű”) tartalmazó pakkokat. A vevők 1000 forintot fizettek a gyanúsítottaknak az anyagok csomagjáért.

Majd jöttek a rendőrök és házkutatást is tartottak

A nyomozó hatóság február 9-én vonta intézkedés alá a gyanúsítottakat, majd az általuk használt ingatlanokban házkutatást tartott, melynek során

két pécsi lakásból értékesítésre előkészített,

alufóliába csomagolt zöld növényi származékot tartalmazó anyagokat, készpénzt, a terjeszteni kívánt új pszichoaktív anyag előállításához szükséges anyagokat, műszaki cikkeket és személygépkocsit foglalt le.

A gyanúsítottak vonatkozásában alkalmazott kábítószer gyorsteszt negatív eredményt mutatott.

A gyanúsítottak mindketten többszörösen büntetett előéletűek, jelenleg is több más büntetőeljárás hatálya alatt állnak.

A gyanúsításban szereplő jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén az eljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, az eljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával, tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével befolyásolnák a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követnének el.

A bíróság végzését az ügyész és a gyanúsítottak tudomásul vették. A gyanúsítottak védői a letartóztatás tárgyában tartott ülésen nem jelentek meg, így esetleges fellebbezéseiket öt napon belül jelenthetik be.

A bíróság határozata nem végleges.