Címlap Balhé Előzetesbe ke...

Előzetesbe került a pécsi gyilkosság gyanúsítottja

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy hónapra elrendelték annak a pécsi férfinak a letartóztatását, akit a Budai vámnál történt gyilkosság kapcsán fogtak el a rendőrök - olvasható a Pécsi Törvényszék honlapján.

Szombat este az áldozat és három másik ember a Buzsáki Imre utcában lévő munkásszálláson italoztak. Egy szóváltást követően az egyikük leszúrta a mindössze 20 éves Sz. Tamást számolt be a Pécs Aktuál az esetről.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított október 31-én, az esti órákban a tartózkodási helyeként szolgáló szálló alagsori helyiségében előzetes szóváltás után a szálló egyik fiatal férfi lakóját bántalmazna, melynek során az asztalon lévő

nagykést felvette és azzal egy ízben mellkason szúrta a sértettet,

aki a helyszínen elhunyt. A gyanúsított ezt követően a szállót elhagyta, azonban a rendőrség november 1. napján elfogatóparancs alapján  elfogta.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény jelentős tárgyi súlyára és elfogásának körülményeire figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, jelenlétét az eljárási cselekményeknél másképpen nem, csak letartóztatásával lehet biztosítani.

A bíróság végzését az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. A gyanúsított védője nem volt jelen az ülésen, ő a bíróság határozata ellen öt munkanapon belül nyújthat be fellebbezést, így a végzés nem végleges.

https://pecsaktual.hu/video/budai-vami-gyilkossag-egyetlen-kesszuras-vegzett-a-testepitovel/