Lomtalanítás Pécsett: minden van, ami másnak még jó

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindig arat osztatlan sikert a lomtalanítás. Van, aki megszabadul a felesleges cuccaitól, sokan pedig széthordják, mielőtt elvinnék azt a gyűjtőhelyre. 

https://www.facebook.com/109340233981088/videos/830688374134718/?so=channel_tab&rv=all_videos_card

Pénz, arany nyaklánc, szalámik is előkerülnek a pécsi kukák mellől. Sokan örülnek a talált tárgyaknak – mondták a Pécs Aktuál kérdésére azok, akik ezzel egészítik ki betevőjüket. Olyan is előfordult már, hogy egymillió forintot találtak egy táskában, vagy éppen 18 karátos arany bukkant elő egy kidobott táskából.

Egy kis plusz info a lomtalanításról

A lomtalanítás keretén belül ELSZÁLLÍTJÁK: a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lomhulladékot (pl. nagyobb méretű berendezési tárgyakat, bútorokat, ágybetéteket, stb.).

A lomtalanítás keretén belül NEM SZÁLLÍTJÁK EL:

  • építési, bontási törmeléket (pl. beton, tégla, csempe, ragasztó, cserép, kerámia és azok keveréke, ablaküveg, síküveg);
  • a kerti biohulladékot (pl. fanyesedék, faág, lomb);
  • háztartásokban keletkező vegyes hulladékot (kommunális hulladék);
  • elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladékot;
  • ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött fém- és egyéb hulladékot (pl: autóalkatrész, szerszámok);
  • állati tetemet, trágyát;
  • elektronikai hulladékot (pl., háztartási gépeket, számítástechnikai eszközöket, ezek alkatrészeit, szórakoztató eszközöket – rádió, TV, lejátszók, szerszámgépeket);
  • veszélyes hulladékot (pl. akkumulátor, festékes-, vegyszeres doboz, hígító, permetezőszer maradék, olajos hulladék, gyógyszer, gumiabroncs, stb.)

Építési törmelék, kerti biohulladék, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék az önkormányzati rendelet szabályai szerint elhelyezhető a város három hulladékudvarában (Eperfás út 3., Szigeti tanya 12-14. Postagalamb u. 3.) egész évben, hétfőtől-szombatig 7-15 óráig.

A bútorokat a hatékonyabb helykihasználás, a gyorsabb munkavégzés érdekében, kérjük, hogy szétszerelve adják át a közszolgáltatónak.

A zsákok, dobozok megtöltésénél kérjük, figyeljenek arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot, mely kivághatja a zsákot, és megsértheti munkatársunkat.

A hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára!

Az időpontokat Délkom Nonprofit Kft honlapján közölték.

Hirdetés
Előző sztori

Zajlik az Agárcenzus 2020

Következő sztori

Akadt pár 500 fő feletti rendezvény, de Baranyában nem büntettek senkit

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1