Címlap Balhé Lerántja a le...

Lerántja a leplet a „dollárbaloldal” kétes ügyleteiről Rákay Philip, nagyon durva bizonyítéka van!!!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„A baloldal hónapok óta hazudik arról, hogy pontosan kitől és mire érkezett a 3 milliárd forintnak megfelelő dollártámogatás.

Eddig még sehol nem látott, nagyon durva új bizonyítékom van, ami lebuktatja a baloldali hazugságokat!

Ma 16 órakor egy videóban mutatom be az anyagot… nem lesz könnyű délutánja a balosoknak!” – ígérte Rákay Philip a közösségi oldalán.Rákay Philip egy órával a beígért időpont előtt már ki is tette a megfejtést.

Ez a videó lenne az, ebben pedig három hazugságot is leleplez – állítása szerint:Kultúraváltás vagy politikai kampány?

Márki-Zay Péter, az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltje a Magyar Hang Gulyáságyú című podcastjában augusztus végén árulta el, hogy még június közepén is érkezett több száz millió forintos támogatás az Egyesült Államokból. Végül kiderült,

összesen több mint 3 milliárd forint landolt a Mindenki Magyarországa Mozgalom számláján. 

Azt is elárulta Márki-Zay, hogy az Action for Democracy (AD) nevű amerikai alapítvány küldte ezt az összeget, de azt állította, hogy korábban más utalások is jöttek ettől a szervezettől, és a forrásokat a tengerentúlon sokan adták össze. Közölte, ezt nem a választási kampányra használták fel, az ugyanis tilos lenne.

Számos magyar hatóság indított nyomozást az ügyben, titkosszolgálat is vizsgálódik. A hatóságok azt állítják – bár elég sejtelmesen -, hogy egyértelmű kapcsolat mutatható ki magasrangú amerikai kormányzati szereplők és a támogatások – illetve az Action for Democracy – között. Részletesen ezt az anyagot, illetve anyagokat érdemes elolvasni:

Az AD szerint minden jogszerű volt

Az Action for Democracy (AD) határozottan elutasítja, hogy a magyar kormány „politikai célok szolgálatába állította a titkosszolgálatokat”, amikor szervezetük magyarországi aktivitását figyeltették meg.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy „az adóforintok elherdálása után” a Nemzeti Információs Központ vezetése ugyanazt állítja, amit az Action for Democracy: minden támogatásuk teljesen jogszerűen történt. 

Azt írták: büszkén vállalják, hogy a törvényes keretek maximális betartásával – sok más nemzetközi alapítványhoz és szervezethez, így például az EU-hoz hasonlóan – a demokrácia és a jogállamiság védelmét támogatták. A szervezet alapítóinak és tanácsadó testületi tagjainak a jelentés által „baljósként” beállított kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerét és „sugallt amerikai kormányzati bekötöttségét” a „politikai fantazmagória birodalmába” sorolták, hangsúlyozva, hogy támogatási döntéseik teljesen függetlenek mindennemű kormányzati és egyéb külső befolyástól.

Mindezzel együtt elfogadhatatlannak nevezték, hogy a magyar kormány a titkosszolgálatokat politikai célra használja, kellemetlen helyzetbe hozva a szolgálatokat is, amit a jelentés „sok helyen igen erőltetett megállapításai is bizonyítanak”.