Címlap Kultúra Ismét kulturá...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újra ülésezett a pécsi Művészeti Tanács – adta hírül Péterffy Attila.

A városvezető közösségi oldalán emlékeztetett: a grémiumot azzal a céllal hozták létre, hogy a kulturális élet szereplőivel kidolgozza és a gyakorlatba átültesse Pécs hosszú távú kulturális koncepcióját.

A művészeti ágak képviselőinek bemutatkozott az önkormányzat frissen létrehozott Kulturális Osztályának vezetője, Horváth Andrea, valamint Keresnyei János, aki a tanács munkájának segítését vállalta magára. Utóbbi szakember korábban évekig a Pécs TV ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett; 2008 nyarán mondott le az önkormányzati tulajdonú kommunikációs cég vezetéséről, mert nem kívánt asszisztálni az akkori megszorításokhoz.

Szakmai bemutatkozása szerint több mint egy évtizede segíti kreatív vállalkozások boldogulását üzletfejlesztési projekteken át. „Szakmai tevékenységét az elméleti ismeretek mögötti szakmai tapasztalat és gyakorlati megközelítés jellemzi, több évtizedes televíziós múltját  sikeres innovációk sora kísérte. Egyedi szakterülete a szellemi eszköz menedzsment és a technológia transzfer. Mindemellett a kreatív ipari vállalkozások fejlesztése, valamint a kreatív ipari nemzetköziesedés, hálózatosodás szakértője. A Magyar Innovációs Szövetség regionális igazgatója, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, a Kulturális Innovációs Kompetencia Központ Egyesület és a Kreatív Ipari Klaszter elnöke, emellett brand ambassadorként tevékenykedik az Enterprise Europe Network hálózatában.”

A Művészeti Tanács legutóbb akkor került az érdeklődés középpontjába, amikor a helyi Fidesz aziránt érdeklődött, hogy mi a grémium tagjainak véleménye a ZSÖK új vezetőjének a kinevezéséről. Lásd alább:

(Fotók: Péterffy Attila/Facebook)