Címlap Baranya Újabb drogült...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelentős mennyiségű kábítószerre, termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetése miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 35 éves felsőszentmártoni férfi ellen. A BMRFK közlése szerint a férfi a házában, valamint Felsőszentmárton külterületén is kábítószert termesztett.

A rendőrök még március 9-én délután tartottak kutatást a lakásán, ahol több mint 10 kiló kábítószergyanús növényi származékot, összesen 24 tő kannabiszt, valamint kábítószer termesztéséhez használatos eszközöket találtak és foglaltak le. A férfival szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott.

Gyanúsítotti kihallgatásán beismerte tettét a nyomozóknak, ezt követően őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatását. A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények megállapították, hogy a lefoglalt növényi törmelékekből és növényekből THC jelenléte mutatható ki, amely kábítószernek minősül. Azt is megerősítették továbbá, hogy a férfi által termesztett növényegyedek kannabisznövények, amelyek drog előállítására alkalmasak.

A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.