Már kétszer ellopták ezt a rendőrnőt! Pedig nem kéne!

/
A történet nem baranyai! 

A bádogból készült rendőrnő azért, hogy lassabban hajtsanak

A közlekedési balesetek legáltalánosabb oka, a gyorshajtás. A tábla prevenciós célból került a 81-es út szélére, az és a mögötte álló kocsi is egy-egy nagyméretű fotó csupán – írja a Magyar Rendőrség közösségi oldalán.

Őt akarta magának valaki, már kétszer is

A bádogrendőrt 2020 novemberének első napjaiban leszerelték és ellopták. A rendőrök a tolvajt és a “kolleginát” is megtalálták, és idén március 16-án visszarakták az út mellé. Egy héten belül azonban ismét eltűnt az autós rendőrnő, bőséges lehetőséget kínálva a sajtó és az internetes közösségi portálok vicces kedvű kommentelőinek.

Nem vicces!

Ami a súlyos baleseteket illeti, 2019 különösen rossz év volt a 81-es úton, ezért a közlekedés biztonságával foglalkozó rendőrök előbb komoly ellenőrzésekbe kezdtek, majd újdonságként a drónos kontrollt is alkalmazták. Transzparenseket és óriásplakátokat raktak ki az út mentén, valamint sebességtúllépést mutató elektronikus jelzőlámpákat.

Ennek a sorozatnak része az életnagyságú sebességmérő rendőr és az ugyancsak valós méretű szolgálati autó, ami igazából nem bádogból, hanem Dibond lemezből készült. A tapasztalatok alapján hatékony ez az álca, a járművezetők visszavesznek a tempójukból.

Hirdetés
Előző sztori

Reményt adnak a friss szennyvízvizsgálati eredmények

Következő sztori

Április 19-ig kötelező a maszkviselés és a távolságtartás

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1