Már több iskolaőrre is rátámadtak

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig négy esetben indult büntetőeljárás iskolaőröket érintő bántalmazás miatt - írja a Népszava az Országos Rendőr-főkapitányságtól kapott tájékoztatás alapján.

A múlt héten a Balassagyarmati Járásbíróság ítélt jogerősen egy év tíz hónap, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre egy 43 éves nőt, aki tavaly októberben rátámadt az iskolaőrre egy salgótarjáni iskolában.

A Népszava úgy tudja, egy intézményben azért indult belső vizsgálat, mert az iskolaőr túl agresszíven lépett fel egy diákkal szemben. Az ORFK megerősítette: egy esetben valóban felmerült annak a gyanúja, hogy az iskolaőr hatáskörét túllépve intézkedett. A körülményeket az illetékes rendőrkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja.

Kitértek arra is, hogy a március 8-tól elrendelt távoktatás idejére az iskolaőrök egy részét átvezényelték a rendőrkapitányságokra, ahol bűnmegelőzési feladatokkal bízták meg őket, egyes iskolaőröket pedig másik oktatási intézménybe irányítottak.

A szakképző intézményekben, az ott folyó gyakorlatok miatt az iskolaőrök szolgálatellátása a digitális oktatás ellenére is változatlan maradt. Március 8-ig 522 iskolaőr volt szolgálatban, tavaly szeptember óta a távoktatás elrendeléséig 323 alkalommal kellett intézkedniük, az esetek következtében 80 eljárás indult.

Előző sztori

BEJELENTÉS: változik a kijárási tilalom, a boltok is tovább lehetnek nyitva

Következő sztori

Végre egy jó hír! Kocsira fel!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1