Címlap Balhé 1000 forint m...

1000 forint miatt esett neki egy mozgáskorlátozott férfinak Uránvárosban

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Először csak odaült mellé, majd elvette kulcscsomóját és pénzt is kért a mozgáskorlátozott férfitől. De az általa átnyújtott 1000 forint nem volt elég a támadónak, ezért ököllel arcon vágta áldozatát.

Az eset még nyáron történt, amikor egy férfi az egyik pécsi buszmegállóban odaült egy

csonkolt lábú, mozgásában korlátozott emberhez.

A két férfi beszélgetésbe elegyedett. Ennek következtében a vádlott megszerezte a sértett kulcsait, és azt mondta, csak akkor adja vissza, ha a sértett átadja az összes pénzét.

A sértett adott a vádlottnak 1.000 Ft-ot, aki ezt nem tartotta elégnek, ezért

ököllel arcon ütötte a mozgásban korlátozott áldozatot.

A felek dulakodni kezdtek, és eközben a vádlott kirántotta a férfi kabátjának zsebéből az irattartóját, és ellopta az abban lévő 1.500 Ft-ot.

A vádlott erőszakot alkalmazott a pénz megszerzése érdekében olyan sértettel szemben, aki mozgásában korlátozott, így a bűncselekmény elhárítására is korlátozottan képes. A vádlott így rablás minősített esetét követte el, aminek büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés.

A letartóztatásban lévő terhelt bűnösségéről a Pécsi Járásbíróság dönt majd.

A Pécsi Járási Ügyészség minősített rablással vádolja azt a férfit, aki erőszakkal szerezte meg egy mozgásában akadályozott személy irattartóját és a pénzét – olvasható a Magyarország Ügyészsége közleményében.