Címlap Balhé Merevlemezek ...

Merevlemezek tűntek el a pécsi önkormányzat sportcégétől

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Feljelentést tett a Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. vezetője, mert tavaly ősszel adatok, merevlemezek tűntek el a cégnél – közölte a pécsi önkormányzat közleményben.

Azt írták, hogy a cég korábbi vezetője, Vári Attila még októberben elkérte a PSN Zrt. informatikai rendszere működtetésével megbízott vállalkozótól a társaság levelezőrendszeréhez szükséges felhasználói nevet és jelszót.

A rendszergazda ezeket az adatokat át is adta, de ezt követően ezekkel a jelszavakkal többet nem tudott belépni az általa kezelt adatbázisba, mert azokat megváltoztatták.

A tájékoztatás szerint az új jelszavakat csak decemberben kapta meg a rendszergazda a korábbi vezető asszisztensétől, de a rendszerbe belépve akkor komoly változásokat tapasztalt.

A korábbi vezető személyi asszisztensének és a PSN Zrt. üzemeltetési igazgatójának asztali számítógépéről

„hardverek, szoftverek és adatok tűntek el, a számítógépekbe új merevlemez került, a régieket és az azokon tárolt adatokat pedig eltulajdonították”

– írták.

A közleményben kitértek arra, hogy több e-mail cím esetében eltűnt a céges levelezés is,

„a központi szerverről pedig úgy törölték a levelezés teljes tartalmát, hogy azt a felhasználó ne tudja visszaállítani”.

Az önkormányzat szerint a történtek több bűncselekmény gyanúját is felvetik, ezért a PSN Zrt. új vezetője információs rendszer vagy adat megsértése és lopás gyanúja miatt tett feljelentést.

Az önkormányzat abban bízik, hogy a hatóságok kiderítik, kiknek állt érdekükben, hogy adatok tűnjenek el, ezek milyen adatok,

„és miért kellett tőlük éppen a választások után megszabadulni annál a cégnél, amelynek a vezetője egyben a kormányoldal polgármesterjelöltje volt”.