Címlap Balhé Momentum Péte...

Momentum Péterffynek: „a városvezetésben választott képviselők, nem pedig az alkalmazottai vesznek részt”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kemény közleményben tette helyre a pécsi polgármestert a Momentum is. 

„A Momentum helyi képviselői és vezetői a leghatározottabban elutasítják a harmadik alpolgármesteri pozíció létrehozását, mivel azt szakmailag megkérdőjelezhetőnek, anyagilag feleslegesen megterhelőnek és jogszabályilag is kérdésesnek tartjuk. Ezt jeleztük polgármester úr számára is többször, így a legutóbbi megbeszélésen is, melyen jóhiszeműségünkkel visszaélve a korábban kiküldött témamegjelöléstől („évértékelő”) eltérően egy új alpolgármesteri pozíció létrehozását jelentette be” – közölte a Momentum.

Nem értünk egyet továbbá Bognár Szilvia alpolgármester asszony jogköreinek szűkítésével, munkáját megfelelően végzi, szükség esetén a polgármester helyettesítését el tudná látni a jogszabályoknak megfelelően.

Rendkívül problémásnak tartjuk azt is, hogy a városvezetés képviselőink munkáját a késve megküldött dokumentációkkal, a különböző egyeztetések eredeti napirendjétől teljesen eltérő, azonnali döntést igénylő kérdésekkel való nyomásgyakorlással, adatigényléseink meggátolásával folyamatosan akadályozza. Ezzel szemben erőforrásokhoz és pozíciókhoz juttat a korábbi városvezetésekhez köthető, problémás szereplőket.

Péterffy Attila polgármester úr a szövetség tagjainak véleményét ignoráló, azokkal szembe menő döntéseit immár sokadszorra a versenyszférabeli tapasztalataival indokolja, a városvezetésben azonban a pécsiek által választott képviselők, nem pedig az alkalmazottai vesznek részt” – közölte a párt, amely a DK-hoz hasonlóan nagyon felhúzta magát Nyőgéri Lajos váratlan kinevezésén.