Címlap Hírek Nagy Ferenc t...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi önkormányzat közleménye szerint bérlő üzemeltethet majd vendéglátóegységet és illemhelyeket a 2020-ban átadott Nagy Ferenc téri játszótér mellett. A bérleti díj rendkívül kedvező lesz, cserébe az üzemeltető alakítja ki a büfét, a mosdót pedig ingyen használhatják a pécsiek.

A kertvárosi, Nagy Ferenc téri hatalmas játszótér tervezése még az előző városvezetés alatt indult el, a kivitelezés 2020 júniusában ért véget. Nyőgéri Lajos alpolgármester rámutatott: az előző városvezetés 100 millió forintot nyert pályázaton a játszótérre, a projektre annak lezárásáig további 29 millió forint önkormányzati önrészt kellett biztosítani. Ám, mint mondta, arra már nem maradt pénz, hogy a mosdó kérdését is megnyugtatóan megoldják, ezért ez a mostani városvezetésre maradt.

A megoldás a játszótér melletti, ma használaton kívüli Pétáv hőközpont lesz. Az önkormányzat megvásárolja az ingatlant annak forgalmi értékén, ami nettó 6 millió forint. Ez teremt lehetőséget arra, hogy az önkormányzat a következő közgyűlési ülésen pályázatot írjon ki a vendéglátóegység és a mosdó üzemeltetésére.

Nyőgéri kiemelte: a helyiséget rendkívül jutányos áron, havi nettó 34 ezer forintért adja bérbe az önkormányzat. Cserébe a büfé kialakítása a bérlő feladata lesz, ahogy az illemhelyek működtetése is, ez utóbbiak használata pedig ingyenes lesz a gyermekek és szülők számára.

A városvezetés tervei szerint a város közgyűlése június 20-i ülésén dönt a pályázat kiírásáról, a jelentkezésre egy hónap áll rendelkezésre. Az önkormányzat szeptember végéig dönt a pályázat lezárásáról.