Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyik napról a másikra megújult a Pécsi Köztemető weboldala, ahol már webshopban is megvehetjük a temetéshez szükséges kellékeket, így például a hamvak tárolására szolgáló urnákat is. A történetbe csúszott egy kis hiba is, ugyanis az urnák nyitó fotója éppenséggel egy Tchibo kávésdoboz a 60-as évekből.

 

 

A honlap teljesen megújult a napokban, sokkal átláthatóbb, praktikusabb és informatívabb lett. A webshopban pedig szinte mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet egy temetéshez: rendelhetünk koszorúkat és virágcsokrokat, valamint kellékeket, egyebek mellett kereszteket, koporsódíszeket és kegyeleti ékszereket is. Az alábbi hiba azonban becsúszott:

Összesen több mint 150 urna közül lehet választani, de a nyitóképen nem urnák láthatóak, hanem

Németország legismertebb kávémárkájának retró díszdoboza az 60-as évekből!

A képen szereplő fém doboz akár egy urnához is hasonlíthat, de nem az. A fotót kivilágosítva jól látszik, hogy a kávés cég fémből készült, orientalista mintázatú díszdoboz szortimentjét ábrázolja. Ilyen dobozok egyébként már elég ritkák, áruk az interneten 10-15 ezer forint között mozog.

Az eredeti fotó kivilágosítva és az eladó dobozok
Tchibo-felirat a doboz tetejének belső felén

A 60-as években az 500 grammos pörkölt kávét ilyen dobozokban árulták Németországban.

Frissítve:

Urnára cserélték a kávésdobozt. A Pécsi Köztemető gyorsan reagált a tévedésre, így már nem a kávésdoboz szerepel a képeken.