Címlap Baranya Csirkékkel ve...

Csirkékkel vertek át több vállalkozót és gazdálkodót Baranyában

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Komlói Járási Ügyészség jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat két elkövetővel szemben, akik több tízezer csirkét rendeltek meg, azonban a vételárat nem fizették ki.

A vádlottak csirketenyésztéssel és értékesítéssel foglalkozó gazdasági társaság vezetői voltak. A vádhatóság szerint 2019 őszén a társaság rossz gazdasági helyzetben volt, ezért a vezetők elhatározták, hogy a velük szerződő vállalkozásokat, családi gazdálkodókat megtévesztik rendeléseik során, hogy ezzel bevételhez jussanak.

A két vádlott a cégük nevében termelési szerződéseket kötött vágásérett csirkék leszállítására különböző tenyésztőkkel. 2019 novembere és decembere között 9 gazdasági társaságtól rendeltek több tízezer vágásérett csirkét, vételárukat azonban nem fizették meg.

A két vádlott a társaságuk nevében 2–12 millió forint összeggel csapta be az egyes gazdasági társaságokat és összesen több mint 45 millió forint jogtalan haszonra tettek szert.

Az elkövetők 2–8 évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.