Címlap Balhé Négy hajlékta...

Négy hajléktalant rabolt ki két férfi Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség rablás és több más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot két férfi ellen, akik hajléktalanokat bántalmaztak és elvették értékeiket.

A vádhatóság szerint szerint a vádlottak július 8-án éjszaka Pécsett, az egyik parkban keresték ismerősüket. A két férfi azonban meglátta, hogy a parkban a padokon hajléktalanok alszanak és elhatározták, hogy amit tudnak, elvesznek tőlük.

A vádlottak a padon fekvő férfiakat megpofozták, veréssel és késeléssel fenyegették őket, majd követelték, hogy ruházatukat, cipőjüket, a náluk levő pénzt adják át nekik. Az egyik sértettről pulóverét, egy másikról cipőjét húzták le. Egy másik alvó hajléktalan feje alól kivették a táskáját, amiben ruhaneműjét, papucsát tartotta. Ezt a vádlottak nem vitték magukkal, félredobták. A negyedik sértett férfit pofonnal ébresztették fel és felszólították, hogy adja át értékeit, amit a sértett megtagadott, ezért azzal fenyegették meg, hogy megölik. Ettől a férfitól mobiltelefont, cigarettát, készpénzt, bankkártyát és iratokat vettek el.

A vádlottak zsákmányukkal a belvárosba indultak, azonban pechükre rendőrök megállították és őrizetbe vették őket.

Az ügyészség a két férfit társtettesként vádolja több rendbeli rablás bűntettével, kifosztás bűntettével, okirattal és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségével. A legsúlyosabb bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Mindkét vádlott letartóztatásban van, büntetőjogi felelősségükről a Pécsi Járásbíróság fog dönteni.