Címlap Balhé Nem engedtek ...

Nem engedtek felszállni a buszra egy kerekesszékes nyugdíjast Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megállóban hagyott egy rokkantnyugdíjast Pécsett a helyi szakszervezet egyik vezetője. Hofekker Ferenc jó kapcsolatot ápol a szocialista-DK-s városvezetéssel, korábban képviselőjelölt is volt. A kormánypárt képviselője szerint az ügyet az ombudsman hivatalának kellene kivizsgálni – számolt be a HírTV.

Nyilvánosságra került egy felvétel, amelyen az látható, hogy Pécs egyik nagy forgalmú buszmegállójában egy kerekesszékes lakos fel akar szállni egy helyi buszra, de a sofőr otthagyja.

A buszvezető a Független Demokratikus Szakszervezet helyi elnöke volt, aki 10 éve az MSZP színeiben képviselőjelöltként próbálkozott politikai karrierrel. A cégnél működő nagyobb érdekvédelmi szervezet pécsi elnöke szerint a sofőr tette elfogadhatatlan.

A kormánypárt önkormányzati képviselője szerint a kerekesszékes utast joghátrány érte.

Itt jó eséllyel egy ombudsmani vizsgálatra lenne szükség, hiszen itt egy mozgáskorlátozott embert tulajdonképpen egy jogfosztás, egy joghátrány ért, hiszen nem vehette igénybe a tömegközlekedési szolgáltatást Pécsett

– hangsúlyozta Barkóczi Csaba fideszes önkormányzati képviselő.