Címlap Balhé Nem így kelle...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A könyökével vezette a menetrend szerinti járatot egy buszsofőr Pécsen. Az egyik utas videófelvételt készített róla, amit eljuttatott az ATV Híradójának. A felvételen jól látszik, hogy a sofőr vezetés közben a közösségi oldalát böngészgette.

Az egyik pécsi helyi járaton készült felvételen jól látszik, hogy a sofőr a kormányra könyökölve böngészget a telefonján haladás közben. Kinagyítva az is látszik, hogy lapozgat az oldalon és talán még hozzá is szól valamilyen témához, mert nyomkodja a képernyőt.

A sofőröket képviselő egyik szakszervezet vezetője szerint az ilyen sofőrök nem valók buszvezetőnek.

Ilyen kollégára nincs szükség. Ez az utazóközönség veszélyeztetése. Nem hiszem el, hogy a Facebook-oldalán történő kommunikációját nem tudja fél óra, vagy egy óra múlva folytatni, amikor kiállási idejét tölti

– fogalmazott Dobi István, a SZAKSZ elnöke.

A pécsi tömegközlekedési cég írásban azt közölte, hogy megkezdték a történtek kivizsgálását, de a mivel a felvételen pontos információk nincsenek, így egyelőre nem tudják, melyik járaton és mikor készült a videó. A Tüke Busz leszögezte, hogy elítélnek minden ilyen magatartást és ismételten felhívták a sofőrök figyelmét a szabályok betartására.