Címlap Balhé Nyomozás a Po...

Nyomozás a Polgármesteri Hivatalban: bekérdeztek Péterffy Attilának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Igen konkrét kérdéseket kapott a pécsi polgármester, beazonosítható személyekkel. Mutatjuk a reakcióját.

Az önkormányzati képviselők ingerküszöbét is elérte a hír, miszerint a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást a pécsi Polgármesteri Hivatalban. Mint arról beszámoltunk, a gyanú szerint kenőpénzért adták az önkormányzati lakásokat, vagyis hivatali vesztegetés történt.Bognár Szilvia független vizsgálatot kezdeményezne, és bekérdezett az alpolgármester embereiről

Bognár Szilvia független önkormányzati képviselő arról kérdezte a polgármestert a nyomozással kapcsolatban, igaz-e, hogy az a két munkatárs, akiről különösen érdeklődnek az ügyészségi nyomozók, „a jelen városvezetés idején kerültek a kötelékbe. Egyikük az Ellátó Központnál a területért felelős alpolgármester aláírásával ellátott kártyával koordinálta például a Lánc utcai kiürítést, ami nagyon méltatlanul zajlott. Másikuk pedig egy bizalmi pozíciót is kapott, szintén ezen alpolgármester referenseként dolgozott?” Ezzel a kérdéssel a képviselő sokkal inkább konkretizálta, hogy kikről lehet szó, mint arra az eddigi sajtóhírekből tippelni lehetett volna.

Péterffy Attila érdemben nem válaszolt a konkrét kérdésekre, csak annyit mondott, ezekről a nyomozóknál érdeklődjön Bognár Szilvia, ők biztosan válaszolnak majd neki.

A képviselőnő arról is érdeklődött a polgármesternél, hogy elviekben

támogatna-e egy olyan a Városházától és képvisekőktől is független, szakemberekből álló viszgálóbizottság felállítását, amely az elmúlt 3 év lakáskiutalásait tételesen is végig tudja nézni?

Péterffy erre gyakorlatilag azt mondta, akkor fog erre reagálni, amikor konkrétan látja, hogy milyen céllal, milyen eszközökkel és milyen módszerrel, kikből állna ez a bizottság. Ezért egyelőre nem tud semmi jót mondani, illetve semmilyen ígéretet nem tud tenni, de nem is akar.

Kővári János, az Összefogás Pécsért képviselője azt kérdezte Péterffy Attilától, hogy amióta tud a bűncselekmény gyanújáról, vizsgálódott-e az ügyben? A polgármester közölte, hogy nem, mert ezt inkább meghagyja a nyomozóknak. Kifejtette azonban, hogy neki ehhez nincsen köze, és az ügyészségi nyomozók is az aljegyzőt értesítették október végén, tőle kértek be adatokat a nyomozáshoz.

A fenti, rövid kérdés-felelet egyébként így folyt a keddi közgyűlésen:Kitérő válaszok

Péterffy Attila polgármestert a Pécs Aktuál is arról kérdezte a napokban, hogy ha bebizonyosodik, hogy vesztegetés történt, az felvetheti-e az érintett terület politikai vezetőinek – az alpolgármesternek és a bizottsági elnöknek – a felelősségét?

A polgármester reakcióját videóban is megmutattuk, ezt ebben a cikkünkben lehet látni:A Lakáscsoporton belül igen komoly fluktuáció volt az utóbbi időben, sorban váltották egymást a vezetők és a munkatársak is, szoros politikai kontroll alatt kell dolgozniuk – de ez nem szokatlan egyébként az önkormányzati szférában. A csoporton belüli, szakmailag kritizálható állapotokat szóvá tették korábban nemcsak jobboldali, hanem baloldali képviselők is az elhíresült, de dugába dőlt 12 pontos követelésük során.