Címlap Balhé Pécsi propaga...

Pécsi propaganda: rácsodálkozott a pécsi jobboldal, hogy alig szerepelhetnek a városi lapban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kimutatást készített Barkóczi Csaba, a pécsi Fidesz önkormányzati képviselője arról, hogy a pécsi politikusok hányszor és milyen összefüggésben jelenhettek meg a pécsi önkormányzat közpénzből fenntartott lapjában 2020 óta. Szomorú adatokra bukkant! Eszerint

Péterffy Attiláról és a városvezetőkről 3366 pozitív cikk született, míg a jobboldalról 797, döntő többségében negatív hír, a független, városvezető koalícióból kilépett politikusokról pedig mindösszesen 128 írás emlékezett meg.

Csak Péterffy Attiláról 1117 pozitív cikk jelent meg egyébként, amivel messze a legtöbbet szereplő politikus a városban.

Az adatsor itt látható, vagy tölthető le:


Barkóczi döbbenetesnek tartja ezt a mértékű propagandát, ami szerinte a legsötétebb, diktatórikus időket idézi. Mindezek mellett feltárták azt is, hogy

bár súlyos visszaélések alapos gyanújával folynak nyomozások Pécsen a városvezetés környékén, ezekről a kétes ügyekről vagy egyáltalán nem, vagy alig egy-egy „mosdató” cikk jelenhetett meg csak az önkormányzati kiadványokban.


A baloldali városvezetés ezekben a nyomozásokban érintett eddig:

  • Vesztegetés bűntette – Gyanú: kenőpénzért adták a bérlakásokat
  • Hűtlen kezelés bűntette – Gyanú: értékes telket passzoltak át egy haveri cégnek, milliárdos lehet a haszon
  • Hivatali visszaélés bűntette – Gyanú: jogtalanul vettek el több mint 400 milliót
  • Közfeladati helyzettel visszaélés bűntette – Gyanú: újabb bérlakásokhoz jutottak ismerősök
  • Költségvetési csalás bűntette – Gyanú: 21 milliót fizetett a városvezetés egy baráti cégnek, pedig a munka el sem indult
  • Jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette – Gyanú: Péterffy Attila jogtalanul fizetett ki milliókat jobbkezének, alpolgármesterének: Ruzsa Csabának

Az önkormányzati média egyoldalúságát és propagandisztikus jellegét nem csak a jobboldal kritizálja egyébként, hanem a városvezető koalícióból kilépett politikusok is.

Bognár Szilvia, a Tiszta Kezek frakcióvezetője több esetben is jelezte a Közgyűlésen, hogy a pécsiek pénzéből működő városházi média híreket hallgat el, erősen torzítja a történéseket, és túlszárnyalja egyoldalúságban és propagandában a fideszes városvezetést is.