Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vizsgálatot indít a Pécsi Tudományegyetem azokkal az egyetemi vizsgákkal kapcsolatban, amelyek tisztaságát a Völner-ügy során született telefonlehallgatási jegyzőkönyvek megkérdőjelezhetik, mivel hivatalos etikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel. Ezt az egyetem részéről Kottász Gergely, az intézmény sajtóreferense közölte. Az egyetem azt ígéri, hogy a vizsgálat lezárulta után annak eredményéről tájékoztatni fogja a közvéleményt.

A 444 cikke szerint Schadl György, a végrehajtói kar már letartóztatott elnöke korábban több vizsgát is lezsírozott, mások mellett Rogán Antal kabinetfőnökének és Völner rokonának is megolajozhatta a vizsgáit a gyanú szerint.

Völner Pált, az Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkárát decemberben hivatali vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. A legfőbb ügyész indítványa szerint Völner Pál alkalmanként 2–5 millió forintot kapott azért Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, hogy államtitkárként és miniszterhelyettesként azokat nevezze ki végrehajtónak, akiket informálisan Schadl támogatott.

Az ügy kulcsfiguráját, Schadl Györgyöt is sokan keresték, például azért, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében, legalábbis ez derül ki az ügy közel kétezer oldalas nyomozati anyagából, amely a 444.hu birtokába került, és amiről több cikkben számolnak be a következő napokban. Az első ilyen cikkből az látható, hogy a jelek szerint Schadl segített is ezeknek a vizsgáknak az elintézésében. A gyanú szerint az ügyben érintett néhány oktató a PTE jogi karán dolgozik, de cáfolták, hogy törvénytelenséget követtek volna el.

A Mi Hazánk Mozgalom is „nyomozást” indított a végrehajtói kamara körüli visszáságok felgöngyölítésére, az alábbi videorészletben pedig megszólaltatják Fábián Adriánt is, a pécsi jogi kar dékánját, akit a párt lényegében óvatosan, de meggyanúsított. Fábián erőteljesen cáfolt a videóban, és határozottan kijelentette: a karon senki nem kapott pénzért diplomát – végrehajtók sem.