Címlap Balhé Tömegesen boc...

Tömegesen bocsátják el a dolgozókat a Zsolnay gyárból

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megbízható forrásból úgy tudjuk, hogy március 13. és március 17. között 25 dolgozójától vált meg a cég. Információink szerint további 25 részmunkaidős, nyugdíjas, lejáró szerződéses kollégától is elköszöntek, főként a termelés területéről.

Tehát összesen eddig 50 főről kaptunk információkat, akiknek megszűnt a munkájuk.

A gyárban körülbelül 80 munkavállaló dolgozott a portástól a cégvezetőig, így ez egy igen radikális lépésnek tűnik a menedzsment részéről.

Március 13-án közgyűlést is tartottak a gyárban a kisrészvényesekkel, de ott nem került szóba az elbocsátások ténye – állítják többen is.

“Március 13-án délelőtt beült a Zsolnay gyár igazgatóságába az MSZP pécsi elnöke és a polgármester kabinetfőnöke, majd délutántól kéz a kézben kirúgták a gyár szinte összes dolgozóját. És arra sem hivatkozhatnak, hogy erről nem tudtak, hisz a polgármester főtanácsadója és a gyár jogi képviselője ugyanaz a személy. Hónapok óta mindenki figyelmeztette a város vezetőit hogy ebből még óriási baj lesz, hát most itt van. Matt két lépésben”

– közölte az egyik forrásunk.

Igyekszünk rákérdezni, hogy mi történt, illetve mi történik így a gyárral a jövőben. Vélhetően összefügghet ez az egész a koronavírus járvánnyal is, de egyelőre biztosat nem tudunk. Amint kapunk válaszokat, frissítjük a cikket.

Épp a napokban adott interjút egyébként a Pécs Aktuálnak Cséplő Petra, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra igazgatósági elnöke, a többségi tulajdonos felesége. Akkor azt mondta, nem akarnak háborúzni az önkormányzattal. Beszélt arról is, csak véletlen, hogy éppen a választások után került napirendre a Zsolnay védjegy átruházásnak ügye és megerősítette, hogy „visszaengedik” az önkormányzat képviselőjét az Igazgatóságba (IT) annál is inkább, mert új IT-t kell választani.

(Borítóképünk illusztráció!)