Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem mindenki fogadta kitörő örömmel a hírt, hogy a kertvárosi Melinda Parkba sítanpályát terveznek. Volt, aki azt nehezményezte, hogy meg sem kérdezték az ott lakókat, más akvaparkban csobbanna inkább. De a Mosolymanó Egyesület már aláírásgyűjtésbe is kezdett, hogy megtartsa a KÉK Ház eredeti funkcióját.

Műanyag tájseb lesz – írta a

Mosolymanó Egyesület, akik szerint előzetes lakossági egyeztetések nélkül, egy helyben ismeretlen szervezetnek szavazta meg a közgyűlés a park használatát. Ami ráadásul nem is fog egész évben működni! A terület kinézetét fogja alapvetően megváltoztatni! Egy műanyag tájseb lesz – írták közösségi oldalukon.

A terület képviselője, Fürj Csaba viszont nagyon is örül. Ő ezt írta:

A pécsiek így kommentálták a sípályát:

A Pécs Aktuál két napja írta meg, hogy a szánkódomb helyére a Magyar Síakadémia Egyesület mintegy 30 millió forintból KÉT MŰANYAG BORÍTÁSÚ SÍTANPÁLYÁT is építene Kertvárosban, mindez a pécsi önkormányzatnak egy fillérjébe sem fog kerülni, hiszen egy magánberuházó és a kormányzat támogatná a projektet. A Mecseket is megvizsgálták, de annak elérhetősége és lejtése sem volt optimális – mondták.

SZAVAZÁS

Legyen tanuló sípálya a Melinda Parkban?

Aki pedig részletesen is olvasna a sípályáról, annak itt a korábbi cikkünk:

Valamint az előterjesztés, amit a városatyák megszavaztak ITT ÉRHETŐ EL!

Ebből az is kiderül, hogy az egykori KÉK Ház mely helyiségeire lenne szüksége a Síakadémiának.