Címlap Sport WOW! Sítanpál...

WOW! Sítanpályát építenének Pécsett, a Melinda park szánkódombján csúszhatunk szeptembertől

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig szánkódombként és kutyafuttatóként ismerték a pécsiek, jövő szeptembertől viszont a gyerekek síközpontjaként használhatják a Melinda parkot – tudta meg a Pécs Aktuál. A Magyar Síakadémia Egyesület mintegy 30 millió forintból KÉT MŰANYAG BORÍTÁSÚ SÍTANPÁLYÁT is építene Kertvárosban, mindez a pécsi önkormányzatnak egy fillérjébe sem fog kerülni.

Felvonó, sípályák és síkölcsönző: 5 évig biztosan üzemelne itt:

Két pályát álmodtak ide

Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke a Pécs Aktuálnak elmondta: a területet a pécsi önkormányzat azzal a feltétellel adta oda, ha „gatyába rázzák” a szánkódombot és részben a mellette található épületet. Ezt ők örömmel vállalták.

– Az önkormányzatnak ez nem kerül semmibe. Magántőke bevonásával és 30 százalék kormányzati támogatással jöhet létre Pécs legújabb sportközpontja, amit főként kezdő sízőknek hozunk létre – mondta Klausmann Viktor, aki hozzátette: a közeli közösségi helyiségben mosdót, melegedőt és síkölcsönzőt is létrehoznának.

10 méter széles, 45 méter hosszú

– Kialakítanánk egy kezdőknek való pályát, kisebb lejtési szöggel és kicsit meredekebbet is azok számára, akik már biztosabban állnak a lécen.

Szekszárdon van hasonló, Pécsett ez lehet az első

– Pécsett ez az a helyszín, amit mind a lakótelepen élők, mind az iskoláskorúak egyaránt könnyedén elérhetnek. A Misinát nagyon jól ismerjük, de a síelés alapjainak az elsajátításához a Melinda park előnyösebb, praktikusabb helyszínnek bizonyult. Ezért most erre koncentrálunk, de minden lehetőségünkkel segítjük a Misina fejlesztését, természetesen közösen a PVSK síszakosztályával – mondta Klausmann Viktor.

Itt pedig melegedő és síkölcsönző is lenne

Nyitás: 2022 szeptember 1.

– A pályázatot december 17-én adjuk be. Amennyiben nyerünk, akkor szigorú határidőknek kell megfelelnünk, azaz jövő év szeptemberéig el kell készülnünk a Melinda Síoktató Parkkal – mondta Klausmann Viktor, aki hozzátette: ez egy mintapálya lehet Pécsett.

Klausmann Viktor vinne színt a pécsi gyerekek hétköznapjaiba

Több évtizedes lemaradást pótolna ezzel Pécs

Klausmann Viktor a Pécs Aktuálnak azt is elmondta, hogy a „nagy öregek” összefogásával valósulhat meg a pálya, amiben a PVSK egykori síversenyzői is részt vesznek.

– Katonakoromban a Misinán is síeltem, azután magam is voltam a PVSK síszakosztályának tagja, életem sok szép pillanata kapcsolódik Pécshez.

Gatyába ráznák ezt is

Egy hónapja számoltunk be arról, hogy kormányzati támogatással a síház is megújult a Misinán: