Címlap Balhé Szakszervezet...

Szakszervezet: „Nagyon amatőr színvonalú propagandával” akar problémát megoldani a Tüke Busz

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fizetett PR-cikkekben keres buszsofőröket a pécsi Tüke Busz, az anyag szerint "a nettó átlagosan 340 ezer forintos havi jövedelem mellé több juttatást is biztosítanak". A hirdetés kiverte a biztosítékot a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezetnél (SZAKSZ).

Nem propagandával, hanem piacképes bérekkel lehet a munkaerőt megtartani! Pécsett, nagyon amatőr színvonalú propaganda anyaggal próbálja a Tüke Busz, az autóbuszvezetők létszámhiányából adódó problémákat megoldani. Abban az esetben, ha a társaság nem tudja a létszámhiányból eredő problémákat rövid határidőn belül megoldani és nem enyhül az autóbuszvezetőkre háruló foglalkoztatási teher, akkor a SZAKSZ ősszel a nyomásgyakorlás eszközeinek igénybevételével fog a társaságnál fellépni”

-jelentette be a szakszervezet elnöke. Dobi István hozzátette: „a SZAKSZ korábban, az autóbuszvezetői munkakörben 2000 forintos alapbér biztosítását követelte, amit eddig a munkáltató nem teljesített. A munkáltató valószínűleg ebben az alacsony színvonalú propaganda sikerében látja a megoldást, de ez megfelelő keresetek biztosítása nélkül, felesleges erőfeszítés volt a Tüke Busz részéről”.