Szanaszét szedik követői a polgármestert, pedig igaza van Péterffy Attilának!

/

Fontos a maszkviselés, mégha kényelmetlen is. Péterffy pedig nem áldozta be a biztonságot a népszerűségért.

A pécsi polgármester maszk- és vírusellenes követői masszívan kiakadtak.

Egyre többen fordulnak a pécsi önkormányzathoz a maszkviselés szabályainak enyhítése érdekében. A megbetegedések száma és a pécsi virológusok szakvéleménye ugyanakkor azt indokolja, hogy továbbra is maradjanak érvényben a maszkviselés jelenlegi szabályai Pécsett” – jelentette be a napokban Péterffy Attila. A polgármester posztját azóta elborítják a dühös, értetlen és ideges követőinek kommentjei, százas nagyságrendben fejezik ki nem tetszésüket Péterffy döntése miatt, amiért továbbra is hordani kell a maszkot.

Zavar az erőben

A kötelező pécsi maszkviselés nagy csalódás sokaknak – olvasható ki a kommentekből, mert eddig Orbán Viktort utálták és hibáztatták a maszkviselés miatt; feleslegesnek titulálva azt, most viszont Péterffy Attila is ezt kéri tőlük. A polgármesternek viszont igaza van!

– A végtelenségig lehetne cizellálni egy-egy jogszabályt, helyi rendeletet; de

ebben a veszélyhelyzetben, amikor emberi életek forognak kockán a lehetséges fertőzés miatt, nem szabad a kivételekre fókuszálnia egy jogalkotónak, hanem a többség biztonságát kell szem előtt tartani

– magyarázza a jogi szakértőnk, aki szerint célravezetőbb az egységes tiltás, vagy mint ebben az esetben, a közterületen való maszkviselés egységes elrendelése, mint szétszabdalni és felpuhítani egy hatásos védekezési formát.

Péterffy Attila tehát jogi és orvosi szempontból is helyesen járt el – szakértőnk szerint, és jól tette, hogy nem áldozta be a biztonságot a népszerűségért.

A pécsi polgármester így indokolta meg, hogy miért döntött a mindenhol kötelező maszkviselésről.

Hirdetés
Előző sztori

Szekrény kapott lángra egy szigetvári lakóházban

Következő sztori

Új, ingyenes hetilap jelenik meg Pécsett? City néven jöhet a Mediaworks újságja

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1