Újabb embercsempész fog csücsülni

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Mohácsi Járásbíróság október 21-én – előkészítő ülésen - kihirdetett ítéletével egy szír állampolgárságú férfit, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérlete miatt 1 év 10 hónapi börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és Magyarország területéről 5 év kiutasításra ítélt. Az elítélt a szabadságvesztés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra - olvasható a Pécsi Törvényszék honlapján.

A héten egy másik embercsempész ügyében is ítéletet hirdetett a Mohácsi Járásbíróság, erről itt írtunk korábban.

A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította az elítélt által 2020. január 3. napjától 2020. október 20. napjáig előzetes fogvatartásban eltöltött időt és kötelezte az elítéltet az eljárás során felmerült 24.000 forint bűnügyi költség megfizetésére, valamint rendelkezett az eljárás során lefoglalt bűnjelekről.

Az elítélt férfi 2020. január 3. napján, a koraesti órákban lépett be Ausztria irányából Hegyeshalomnál Magyarország területére egy osztrák forgalmi rendszámú személygépkocsival.

Ugyanezen a napon öt szíriai állampolgárságú illegális bevándorló Kölked település környékén tartózkodott azért, hogy őket a gyanúsított felvegye és a jelzett gépkocsival Nyugat-Európába szállítsa. Az elítélt férfi 22 óra után érkezett Kölked település térségébe a gépkocsival, melybe az illegális bevándorlók ellátásához szükséges élelmiszert, ivóvizet és pokrócot pakolt.

A terhelt tevékenységét azonban meghiúsította a rendőri intézkedés, így azt végrehajtani nem tudta.

A bíróság ítélete jogerős.

Előző sztori

A Kórház téren útjavítási munkálat veszi kezdetét

Következő sztori

Kigyulladt egy kukorica tarló, majdnem leégett az aratásra váró kukoricatábla