Címlap Balhé Változások a ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindennapos látvány a parkolási zónák határán az ingyen parkolóhelyekért hiénázó autósok látványa. Ez leginkább a Tettye környéket jellemzi, mert jelenleg ez a városrész van gyalog a legközelebb a belvároshoz. Ennek most vége, lehet többet gyalogolni!

Az elmúlt években a legtöbb probléma a Vince utcában volt, ahol a lakóknak már annyira elegük volt az ingyen és szabálytalanul parkoló kocsikból, hogy volt, aki szemetes kukákat tett a kijáratot elálló autó tejére.


Volt, amikor autót kellett elszállítani ugyaninnen.


De a lényeg, hogy a fizetős övezetet a tervek szerint februártól kiterjesztik a sörfőzde környékére és a Majorossy utca alsó részére. A két órában korlátozott várakozási övezetek területe négy helyszínen bővül, ezeket az alábbi térképeken mutatjuk.

A Nyár, a Rókusalja, a Tavasz utca és a Xavér utca is fizetőssé válik, valamint visszakerül a fizetős zónába a Majorossy Imre utcának az Ágoston tértől a Király utcáig tartó szakasza. Ez azt is jelenti, hogy ezen a szakaszon megszűnik a behajtási tilalom.

Az Aradi Vértanúk útja, a Kálvária, a Mecsek és a Nyúl utcák korlátozott várakozási övezetek lesznek.

A Magaslati út a Hunyadi János, a Hegyalja, a Losonc és az Ágota utca irányába bővül, beleértve a Vince, a Majtényi Ferenc, Felsőhavi, a Törekvés, a Kisboldogasszony és Böckh János utcát, valamint a Cserző közt.  

Szintén fizetős lesz a Szilágyi Dezső, a Tompa Mihály, az Ungvár és a Vas Gereben utca teljes hosszában, valamint a Kassa, a Kandó Kálmán, a Nagyszeben és a Dárda utca is, illetve a Semmelweis utcának a Kolozsvár utca–Mártírok útja közötti szakasza.

A Makár-domb alatt a Tiborc, a Batsányi, a Mikes Kelemen, a Fogaras és a Homok utca kerül be a korlátozott övezetbe.