Címlap Baranya Kincsei Forralt bor, ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi Széchenyi tér ikonikus karácsonyfájának fényei alatt valódi ünnepi hangulat, fűszeres sütemények és forralt bor illata csalogatja hosszú évek óta az adventi vásárok szerelmeseit. Baranya azonban több kincset is rejteget az ünnep idején, nézzük meg, hogy merülhetünk még bele a forgatagba.

Mohács
A Mohácsi Adventi Vásár 2023-ban a Kossuth Teátrum előtti ünnepi fénybe öltöztetett téren várja az ünneplőket az adventi hétvégéken, amikor egész napos műsorokkal gondoskodnak a valódi karácsonyi hangulatról. Országosan ismert előadók, valamint térségünk elismert előadói szórakoztatják a közönséget gyermek-, ifjúsági-, családi programokkal. December 17-én ingyenes Wolf Kati-koncerttel készülnek a szervezők.

Szigetvár
A Zrínyi tér is fényekbe és karácsonyi hangulatba öltözik Szigetváron. Gyerekprogramokkal, adventikalendárium- és koszorúkészítéssel, Mikulás-programokkal, közös énekléssel és jótékonysági kézműves vásárral is várják az érdeklődőket. A téren az adventi időszak alatt korcsolyapálya is várja a kicsiket és nagyokat. A korcsolyapálya használata ingyenes, korlátozott számban még korcsolyát is biztosítanak, de érdemes sajáttal készülni. Az ünnepi fényekbe öltözött faházaknál forralt bor, tea, kürtőskalács és kedvenc street food ételeik várják a vendégeket.

Siklós
Az adventi időszak alatt Siklóson a Mária utcában, december 17-én pedig a Siklósi Várban Adventi Sokadalommal és ünnepi hangulattal várják az érdeklődőket. Kirakodóvásár, kézműves termékek, karácsonyi finomságok és népi játékok mellett adventi műsorral és gyertyagyújtással is készülnek a szervezők. A várban az Adventi Sokadalmon színpadi programok, kézműves foglalkozások, gyerekmozi és a karácsonyi fényekbe öltözött vár hangulata várja a látogatókat.