Címlap Baranya 1200 fiatalt ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Kormányhivatal várakozásai szerint az idei évben a vármegyében legalább 1200 diák állhat munkába július 1-jétől a Nyári diákmunka programnak köszönhetően, amelyre ezúttal közel 160 millió forint forrás áll rendelkezésre.

A Baranyában is nagy népszerűségnek örvendő, a fiatalkori inaktivitás csökkentését, a korai munkatapasztalat- és munkajövedelem-szerzést elősegítő országos program bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását. A programba 16 és 25 év közötti, nappali tagozaton tanuló diákok jelentkezhetnek, akik jelenleg nem állnak munkaviszonyban és nincs vállalkozási jogviszonyuk. A programra regisztrált fiatalokat ezúttal is a mezőgazdaságban, a turizmusban vagy a vendéglátásban működő vállalkozások, valamint az önkormányzatok foglalkoztathatják.

Baranya vármegyében összesen csaknem 160 millió forintos keretet áll rendelkezésre az idei program támogatásaira. A keretösszeg felhasználásával minimálisan 1200 diák nyári foglalkoztatását szeretnék elősegíteni. A várakozások szerint legalább akkora lesz az érdeklődés, mint a tavalyi évben.

A program iránt érdeklő fiatalok a járási hivatalok foglalkoztatási osztályain regisztrálhatják magukat, a munkáltatók pedig szintén ott nyújthatják be támogatási kérelmeiket a július 1. és augusztus 31. közötti időtartamban kezdődő és befejeződő foglalkoztatás vonatkozásában.

A programról és támogatási feltételekről részletesen ITT található bővebb információ.

(Baranyai Vármegyei Kormányhivatal)