50 óvodás és 4 dolgozó került karanténba Pécsett

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.


A Városközponti Óvoda központi óvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda
Közraktár utcai Tagóvodájában is egy-egy munkatárs kapta el a koronavírus-fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként három óvodai csoport,

összesen 50 gyermek és további négy dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai központi óvodájában az egyik dolgozó pénteken délután kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét. A kontaktkutatás eredményeként a fertőzött munkatárs két közvetlen kollégája, valamint az egyik csoport 16 gyermeke került hatósági karanténba. A csoportnál az Oktatási Hivatal rendkívüli oktatási szünetet rendelt el március 4-ig.

A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Tagóvodájában az egyik dolgozóról hétfőn igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként a megbetegedett munkatárs két közvetlen kollégája, valamint két óvodai csoport, összesen 34 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. A két csoport esetében az Oktatási Hivatal március 7-ig rendelt el rendkívüli oktatási szünetet.


A karanténba nem került gyermekek részére mindkét intézmény biztosítani tudja az ellátást. A fertőzéssel érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítását elvégezték.

Hirdetés
Előző sztori

Két autó ütközött a Magyarürögi úton

Következő sztori

Rejtélyes betonteknőt találtunk a Mecsek mélyén, ami egykoron Komlónak segített

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1