Címlap Baranya A baranyai ga...

A baranyai gazdaság felpörgetése a cél a következő hét évben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Megyei Önkormányzat elnöke Őri László megbeszélést folytatott csütörtökön Gulyás Gergely miniszter úrral Baranya megye gazdasági fejlesztését érintő kérdésekben. 

A Baranya Megyei Önkormányzat közleménye szerint Őri László megbeszélést folytatott Gulyás Gergely miniszterrel Baranya megye gazdasági fejlesztését érintő kérdésekben – tudatta közleményben a megyei önkormányzat.

Mint írjak, a megbeszélés célja, hogy a következő hét éves uniós költségvetési ciklusban minél több pénzügyi forrást kaphassanak a megye települései a fejlesztésekre.

– A térség jelenlegi gazdasági helyzetében minden fejlesztésre fordítható forint számít. Ezért az a célunk, hogy a következő években minél több területfejlesztési forrás álljon a baranyai falvak, nagyközségek, városok rendelkezésére.

Azt kértem Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úrtól, hogy a kormány támogassa gazdaságfejlesztési célkitűzéseinket annak érdekében, hogy a megyében több munkalehetőség, jobb életszínvonal legyen a vidéki kistelepüléseken és azért is, hogy Baranya kedvező célponttá váljon a régióban befektetni kívánó gazdasági szereplők számára

– közölte a közlemény szerint Őri László a megbeszélést követően.