Címlap Baranya A hétvégén is...

A hétvégén ismét felbőgnek a motorok a Mecseken, útlezárások is lesznek!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bővelkedünk május második hetén is a programokban, lesz ismét sport, szabadidő, színház, zene - mutatjuk, hogy mire érdemes odafigyelni!

Sopia-NET Szlalomverseny az InterCars és KGÉP kupákért

Helyszín: Remeterét
Időpont:
május 14., 6.00

Újra felbőgnek a motorok, és éghet majd a gumi a Remeteréten! Összesen 10 kategóriában mérettetik meg magukat az ifjú és tapasztalt pilóták a most esedékes szlalomversenyen – ami ráadásul az idei év első pécsi hegyiszlalom-versenye. Az első futam 8.30-kor startol el, így az érdeklődőknek nem feltétlenül szükséges a korai kelés.

A versenytérkép

Persze akik szeretnének itt-ott a motorháztető alá kukkantani, azok ezt már reggel 6 órától megtehetik.

Asztalitenisz – Jön az első komlói final four

Helyszín: Komló
Időpont: május 14-15., 10.30

Először rendezik meg Komlón a hazai élvonalbeli asztalitenisz-bajnokság döntőjét. A szokásokhoz híven az alapszakasz első négy helyezettje jut be a final fourba, ez lesz az Extraliga négyes döntője. A nőknél és férfiaknál egyaránt lesznek „zöldfülűek” a csapatok legjobb mezőnyében, de akik rajonganak a sportért, azoknak ott a helyük!

A final four Programja


Május 14. szombat


10.30 – Női és férfi elődöntők:
Budapesti Erdért SE–Ajkai ASE
CVSE Swietelsky Future FM I.–BS Plastic Soltvadkert

15.30 – Női és férfi elődöntők:
SH-ITB Budaörsi Sport Club I.–Kecskeméti Spartacus SK és Közösségi Tér I.
PTE PEAC Kalo-Méh I–Komlói Bányász

Május 15. vasárnap
10.30 –
Férfi és női bronzmérkőzés
15.30 – Férfi és női döntő

Palkonyai Dűlőfutás: Együtt, Másképp

Helyszín: Palkonya
Időpont:
május 14., 10.30

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Palkonyai Dűlőfutást. És ahogy a címe is sugallja, idén egy picit másképp teszik ezt meg. Maga a rajtvonal/célegyenes a Szent Bertalan-kápolnánál lesz, különböző távokon próbálhatjuk most ki magunkat. Lesz 500 m-es és 1 km-es gyerekfutam; 4,5 km-es és 10 km-es felnőttverseny. Új útvonalakon is kipróbálhatjuk magunkat, a frissítőpontokon pedig vízzel, ropival na meg persze borral várják a sportolni vágyókat. A célban sportfröccs, házi lekváros kenyér és zsíros deszka lesz terítéken. Mindezek mellett pedig egyéb kikapcsolódási lehetőségekre is számíthattok. A futás maga 10.30-kor kezdődik.

Kodály Zoltán: Háry János PFZ’210 & Bóbita’60 – Élmény az egész családnak!

Helyszín: Kodály Központ
Időpont:
május 14., 15.00

A 60 éves Bóbita Bábszínház és a 210 éves Pannon Filharmonikusok együttműködésében mindössze három alkalommal látható ez a nagyszabású produkció a Kodály Központban. Szeretettel várják a családotokat Háry János hangzatos történeteivel, amelyek már bejárták a világot. Legenda született a huszárból, aki legmesszebb jutott a falujától, így a messziről jött ember azt mond, amit nem szégyell. A piciket ne hagyjátok otthon!

Iparista majális

Helyszín: Zipernowsky Károly Műszaki Technikum 
Időpont:
május 14., 16.00

A gépiparista diákoknak ismerős lehet a program, azonban a városiaknak már kevésbé. Pécs műszaki szakközépiskolaija minden évben megrendezi éves majálisát, ahol a régi diákok, tanárok és akár az új diákok beszélgethetnek a neves iskola egykori és jelenlévő dolgairól. Zene, tánc, na meg sör és zsíros kenyér várja a jelenlévőket május 14-én délután.

Fran Palermo-koncert

Helyszín: Szabadkikötő
Időpont:
május 14., 20.00

A Fran Palermót Henri Gonzo énekes-dalszerző alapította 2011 végén Budapesten. A zenekar zenéjét és stílusát különböző műfajok jellemzik, leginkább az indie, a rock and roll, az afropop, sőt a mediterrán hangulat is. A Fran Palermo évek óta a budapesti klubélet megkerülhetetlen zenekara – az itthoni sajtó több neves lapja és magazinja is készített velük interjút. Ők csapnak most május 14-én este a húrok közé Pécs belvárosában!

III. Orfű-Gyűrűfű-Orfű ökotúra és Orfű ö-Abaliget-Orfű túra

Helyszín: Orfű, Dollár utca – Aquapark parkoló
Időpont:
május 15 – 07.00

Cangások figyelem! Ezen a hétvégén a túrára és tekerésre éhes sportolók Orfű felé vegyék az irányt! Azonban nem egy tó körüli kis mozgásról van szó, az Orfű-Gyűrűfű-Orfű ökotúra 58 km hosszú, míg az Orfű-Abaliget-Orfű túrán 15 km-t kell tekerni. Maga az esemény célja az orfűi vidék népszerűsítése és természetesen az egészségünk, és a sportszeretet megőrzése. Ha érdekes lehet számotokra a program, akkor a bukósisakot semmiképp se hagyjátok otthon!