Címlap Baranya Köztérmegújít...

Köztérmegújítási Nívódíjjal ismerték el a komlói önkormányzatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Debrecenben, az Országos Urbanisztikai Konferencián adták át a Magyar Urbanisztikai Társaság és az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület közös elismerését, a Köztérmegújítási Nívódíjat. Komlói pályázat is a nyertesek között van.

A pályázat célja a tényleges társadalmi igényeket kielégítő, a meglévő örökségi és épített értékekre építő, azokat magas színvonalon bemutató és továbbfejlesztő, a település szerkezetébe illeszkedő, gazdaságilag is fenntartható módon megújult közterek feltárása, azok jó példaként való bemutatása.

Több mint 100 pályázat érkezett, melyek közül hármat ismertek el. Köztük van a komlói önkormányzat Petőfi tér és környezetének megújítása c. pályaműve is.

A Köztérmegújítási Nívódíjat Polics József, Komló polgármestere vette át Debrecenben.

Mint ismert a Petőfi tér és környezetének rehabilitációja a legnagyobb közterületi rendezés volt a város modernkori történetében. Ennek a 600 millió forintos beruházásnak a során rekreációs területeket, kulturált gyalogos- és autós közlekedést alakítottak ki. A tavaly zárult projekt keretében új játszótér létesült, okospad és ivókút is helyet kapott a téren, illetve a teniszklub teljes felújítása is megtörtént.

Kiemelt képünk forrása: mut.hu.