Címlap Baranya Újabb megbete...

Újabb megbetegedés a városházán, több óvodában és a Tüke Busznál

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi önkormányzat polgármesteri hivatalának két újabb dolgozója kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét csütörtökön. Ezúttal a Költségvetési és Közgazdasági Főosztály egyik dolgozójáról, illetve az Informatikai csoport egyik munkatársáról igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést - olvasható a Pécsi Önkormányzat közleményében.

Mindketten nyolc napja jártak utoljára a hivatal épületében, tünetmentesek. A velük szoros kapcsolatba került összesen 5 munkatárs karanténba került, tesztelésük folyamatban van, irodáikat fertőtlenítették.

Új fertőzések az óvodákban

A Keleti Városrészi Óvoda Bártfa Utcai Tagóvodájában az Oktatási Hivatal 2020. november 6-ig rendkívüli szünetet rendelt el, miután 4 dolgozó koronavírus-tesztje pozitív lett. Emiatt valamennyi munkatárs karanténba került, közülük hat fő tesztelése folyamatban van.

Az óvoda 53 gyermeket fogad, őket vasárnap estig helyezték járványügyi megfigyelés alá. Azokat a gyermekeket, akiknek a felügyeletét hétfőtől nem tudják megoldani a családok, az óvoda egy másik tagóvodájában fogadják majd, jelenleg az erre vonatkozó igényeket mérik fel.

A Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájában immár 15 főre nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma. Emiatt az Oktatási Hivatal a korábban elrendelt rendkívüli szünetet november 4-ig meghosszabbította. Az óvodai ellátást igénylő gyermekeket továbbra is a Budai Nagy Antal utcai központi óvodában fogadják. A Belvárosi Tagóvoda épületét a honvédség csütörtökön fertőtlenítette, a munkatársak jelenleg a játékok fertőtlenítését végzik.

Új fertőzött az egyik szociális központban

Az Uránvárosi Szociális Központ egyik dolgozója pénteken reggel értesült arról, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett. Az érintett ügyintéző nyolc napja nem volt az irodában, mert táppénzen otthonában tartózkodott. Az önkormányzat elrendelte a központ valamennyi munkatársának tesztelését, és otthoni munkavégzését azzal, hogy a területi szociális központnak a továbbiakban is biztosítania kell az ügyfélforgalmat.

Igazolt fertőzött a Tükebusznál

A Tükebusz Zrt. egyik, a Nyugati ipari úti telephelyen dolgozó munkatársáról pénteken délelőtt derült ki, hogy igazoltan koronavírus-fertőzött. Nyolc napja nem volt bent munkahelyén, a közvetlen munkatársa önkéntes karanténba vonult. A fertőzéshez kapcsolódó kontaktkutatás jelenleg is tart, további munkatársakon a koronavírus fertőzés jelei eddig nem jelentkeztek.