A Verseny utcában folytatódik tovább a futball utánpótlás nevelése

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsi Sportolda Sportegyesület a pécsi futball utánpótlás-nevelés meghatározó résztvevője. Annak érdekében, hogy a mainál csaknem kétszer több gyermek sportolási lehetőségét tudják biztosítani, Pécs önkormányzata 20 évre ad az egyesület kezelésébe ingyen egy városi tulajdonú ingatlant, amelyen a civil szervezet TAO-forrásból hajt végre fejlesztést - írta meg közleményében a Pécsi Önkormányzat.

A Pécsi Sportolda Sportegyesület ismert és elismert civil résztvevője a pécsi futball utánpótlásnevelésének. Ma mintegy 170 fiatal pécsinek biztosítanak lehetőséget a sportolásra és a fejlődésre. Ezt a létszámot kívánják 300-ra bővíteni, ehhez viszont újabb területre van szüksége a pécsi civileknek.

Még az előző városvezetés idején a Sportolda fedett csarnokához közeli Zsolnay-pálya haszonbérletében egyeztek meg az önkormányzattal, ezt 2019 tavaszán meg is szavazta az előző közgyűlés. Ám időközben változott az önkormányzat városfejlesztési terve a Balokányt és környékét illetően, ezért alternatív megoldásra volt szükség.

Az önkormányzat a Verseny utcai Várkői-stadion egyik, ma salakos pályáját ajánlotta fel az eredeti terület helyett. A civil szervezet itt két U-14 korosztálynak megfelelő (egy füves és egy műfüves), valamint egy kisméretű palánkos focipályát alakít ki. Emellett kerítést, öltözőt, világítást és mobil lelátót is építenek a terveik szerint, mintegy 250-300 millió forintért, TAO-forrásból.

A civil szervezet ma mintegy 170, zömében pécsi gyermekkel foglalkozik, a fejlesztést követően a tervezett létszám 300-ra bővülhet. Annak érdekében, hogy a pécsi fiatalok sportolási lehetőségét segítse, Pécs önkormányzata összesen 20 évre ingyen adja a Sportolda kezelésébe a szóban forgó ingatlant.

Hirdetés
Előző sztori

“A feleségem jól van, de remegve sír” – segítséget kér a kétségbeesett férj

Következő sztori

Meghalt 162 beteg, több mint 5000-en fertőződtek meg

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1