Címlap Baranya Átépítik a mo...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dr. Hargitai János miniszteri biztos és a házigazda Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága kezdeményezésére egyeztettek a Mohács 500. évfordulójának szakmai partnerei.

Az ülésen részt vett Pávkovics Gábor mohácsi polgármester, Móczár Gábor, a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója, Dr. Molnár Antal, a HUN-REN BTK Történettudományi Intézet igazgatója, Dr. Bertók Gábor, a pécsi Janus Pannonius Múzeum igazgatója, valamint Dr. Pálfi György a Szegedi Tudományegyetem Antropológiai Tanszékéről.

A Projektkoordinációs Bizottság célja a mohácsi csata 2026-ban esedékes emlékévének előkészítése és lebonyolítása. Az ülésen a tavaly áprilisi kormányhatározat által elindított nagyszabású program előrehaladásának monitorozása, segítése került fókuszba. Ezen felül megtörtént a már elindult és a még tervezés alatt lévő munkálatok ellenőrzése és egyeztetése, valamint a közös kommunikáció erősítése az együttműködő partnerek között. Kiemelten foglalkoztak az emlékhely átépítésével, a nagyrészt föld alatti látogatótér funkciójával, megjelenítésével.

(Fotó: Dunai Péter)