Címlap Baranya BRÉKING! Épül...

BRÉKING! Épülhet a sítanpálya Kertvárosban, 8 hónap múlva már csúszhatnak a gyerekek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig szánkódombként és kutyafuttatóként ismerték a pécsiek, szeptembertől viszont gyerekek és kezdő sízők síközpontjaként használhatják a Melinda parkot – írta meg korábban a Pécs Aktuál. A legfrissebb információink szerint megtörtént a helyszíni bejárás, 8 hónap múlva nyithat a műanyag borítású csúszó- és szánkópálya Kertvárosban.

Minden jogi akadály elhárult, zöld lámpát kapott a pécsi sítanpálya építése

Itt lesz majd

– tudtuk meg Klausmann Viktortól. A Magyar Síakadémia Egyesület elnöke (ők azok, akik pályáztak ennek a területnek a fejlesztésére, sikeresen!) a Pécs Aktuálnak elmondta: a területet korábban a pécsi önkormányzat azzal a feltétellel adta oda, ha “gatyába rázzák”. Ezt ők – szoros együttműködésben a pécsi önkormányzattal – örömmel vállalták.

Szeptembertől májusig üzemel biztosan, a pécsi iskolásoknak olcsóbb lesz a használati díja

– Úgy tervezzük, hogy a pálya 7-8 hónapot egy évben biztosan nyitva lesz. Itt nemcsak síelni, hanem – terveink szerint – fánkokkal szánkózni is lehet majd. A pályának használati díja ugyan lesz, de a pécsi önkormányzat kifejezetten kérte, hogy az iskolások számára másfajta konstrukciót dolgozzunk ki – részletezte Klausmann Viktor, aki szerint ezt a dombot vétek lenne parlagon hagyni, hiszen tökéletes a sportolásra.

Gatyába ráznák ezt is

20 millió forint pályázati forrást nyert a Magyar Síakadémia Egyesület, de helyi cégek is jelentkeztek már

– Az önkormányzat elsősorban a biztonságos helyszínt adja. Magántőke bevonásával és az elnyert pályázati pénzből, kormányzati támogatással jöhet létre a sportközpont, amit leginkább a pécsi gyerekek és kezdő sízők számára hozunk létre – mondta az elnök, aki hozzátette: a közeli közösségi épület biztosítja a mosdókat és a síkölcsönző helységét.

8-15 méter széles, 60 méter hosszú

– Kialakítanánk egy kezdőknek való lépegető kispályát, kisebb lejtési szöggel és a dombon kicsit meredekebbet azok számára, akik már biztosabban állnak a lécen.

Évtizedes lemaradást pótolna ezzel Pécs

Klausmann Viktor a Pécs Aktuálnak korábban azt is elmondta, hogy “nagy öregek” összefogásával valósulhat meg a pálya, amiben a PVSK egykori síversenyzői is részt vesznek.

– Katonakoromban a Misinán is síeltem, azután magam is voltam a PVSK síszakosztályának tagja, életem sok szép pillanata kapcsolódik Pécshez.

Szekszárdon van hasonló, Pécsett ez lehet az első

– A Misinát nagyon jól ismerjük, de a síelés alapjainak az elsajátításához a Melinda park előnyösebb, praktikusabb helyszín. Ezért most erre koncentrálunk, de minden lehetőségünkkel segítjük a Misina fejlesztését, természetesen közösen a PVSK síszakosztályával – mondta Klausmann Viktor.

Itt pedig melegedő és síkölcsönző is lenne

2023 szeptembere lehet a nyitás hónapja Pécsett

– Bár úgy terveztük, hogy 2022-ben kinyit már a pálya, egy szerződés hiányzott, amit pótolnunk kellett. Most, hogy ez megtörtént, már a szállítóktól várjuk az árajánlatot. Látványterveink is vannak az új Melinda parkról. Szinte célegyenesbe fordultunk – zárta szavait az egyesület vezetője.