Brutális gyilkosság: anyját palacsintasütővel és húsklopfolóval ütötte a mohácsi férfi

//
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Brutális kegyetlenséggel végezte ki saját anyát egy mohácsi német tanár. A személyiségzavaros férfi palacsinta sütővel és húsklopfolóval végzett az asszonnyal. A bírósági tárgyalásán nem ismerte el bűnösségét.

Rég volt ennyire brutális gyilkosság Baranyában – derült ki F. P. (50) a Pécsi Törvényszéken tartott bírósági tárgyalásán.

A komoly személyiségzavarba szenvedő és pszichiátriai kezelés alatt álló férfi egy családi veszekedés alkalmával hosszú ideig kínozta megkötözött édesanyját.

A sírva kiabáló asszony száját is leragasztotta. A kegyetlen férfi palacsintasütővel és húsklopfolóval ütötte anyja fejét, olyan erővel, hogy a serpenyő eldeformálódott, a klopfoló nyele pedig eltört.

A szenvedő asszonyt ezután szőnyeggel takarta le, késeket és vas kampókat szúrt bele majd asztalokat, székeket és egy mikrohullámú sütőt pakolt anyjára, aki a tárgyak súlya miatt több óra múlva megfulladt.

F. P. másnap menekülés közben egy pécsi panzióban fogták el a rendőrök. Az ügyészség különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolja a férfit, aki előkészítő tárgyalásán

tagadta a bűnösségét, az állítva, hogy nem akarta megölni anyját.

Német és svájci klinikákon akart dolgozni

A férfi távmeghallgatás keretében vett részt a tárgyaláson a vírus helyzet miatt. Kiderült, hogy a férfi pszichiátriai betegségekkel küzdött,

orvos-pszichiáter akart lenni, de nem tudta elvégezni az egyetemet.

2006-ban kuruzslásért állt bíróság előtt, majd okirathamisítás miatt ítéltek el, mert nevet változtatva, hamis orvosi és doktori diplomát készített, amivel németországi és svájci klinikákon próbált elhelyezkedni. Munkahelye és jövedelme nem volt, anyja tartotta el.

A férfi egy órán keresztül mentegette magát a tárgyaláson, azt állította, hogy ő csak megverte az anyját, akit nem akart megölni. A tárgyalás a vádlott és tanuk meghallgatásával folytatódik.

Előző sztori

Az elmúlt hét sem telt el baleset nélkül megyénkben

Következő sztori

Újabb negatív rekordok: 48 beteg hunyt el és 201 ember van lélegeztető gépen