Csak úgy ömlenek ránk a programok ezen a héten is!

/////
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elkezdődött az iskola, de ez ne szegje kedvünket - a város és környéke rengeteg programot rejteget. A kellemes időjárás még bőven kitart ezen a héten, és megint lesz sport, zene, fesztivál, családi programok és élő zene! Mutatjuk a lehetőségeket!

Zeneszüret Fesztivál 2021

Helyszín: Pécs
Időpont: szeptember 8–12.

fotó: Zeneszüret Fesztivál Facebook

A Filharmónia Magyarország idén ismét megrendezi hagyományos, őszi klasszikus zenei fesztiválját Pécsett. A Zeneszüret Fesztivál legfontosabb hivatása idén is kimozdítani a koncerttermek falai közül a zenét, közel hozni az emberekhez, falakat átlépve utcákon, tereken csendülnek fel a dallamok. Szeptember 9. és 12. között a hangversenyek mellett szabadtéri klasszikus mozi, családi nap, gyerekprogramok és váratlan, különleges helyszíneken megszólaló térzenék színesítik Pécs programjait.

A Zeneszüret Fesztivál további programjai iránt itt érdeklődhetsz.

Közgáz Szerda #semesteropening w/ BRÉDA BIA / Pécsi Est

Helyszín: 7622, Pécs Rákóczi út 46.
Időpont: szeptember 8., 22:00

Véget ért a nyár, és visszatért az élet az Pécsi Est Café falai közé. Ha pedig Est, akkor minden szerdán Közgáz Szerda! Idén pedig első alkalommal, úgyhogy érdemes lesz időben odaérni – szinte biztos, hogy dugig lesz a bulihely. A parti este 10 órakor startol el.

fotó: Közgáz Szerda Facebook

További infókért katt ide!

Pirogránit Esték: Juhos táncház

Helyszín: Pécs, Felsővámház út. 52.
Időpont: szeptember 9., 19:00

A 2006-ban alakult Juhos Együttes most a Zsolnay Kulturális Negyedben lép fel. Nem hétköznapi élmény vár ránk, ugyanis a a magyar együttes a moldovai népzene és néptánc hagyományait adja elő.

További infókért katt ide!

Z Faktor Dalverseny 2021

fotó: Zenélő Egyetem Facebook

Helyszín: 7622, Pécs Rákóczi út 46.
Időpont: szeptember 10., 17:00

Tehetségkutató pályázatot írt ki a PTE Zenélő Egyetem (a Made in Pécs Fesztivál szakmai támogatásával), amely a Z Faktor nevet kapta. Az alábbi bandák csapnak majd össze a Pécsi Est Café színfalai közt! A program délután 5 órakor veszi majd kezdetét.

További infókért kattints ide.

Futófesztivál Komlón 2021

Helyszín: Komló, Pécsi út 44.
Időpont: szeptember 11., 8:00

Remek családi sportnapon vehetünk részt 11-én, ugyanis a Futófesztivál Komlón 2021-en egyaránt indulhatnak kicsik és nagyok! Reggel 8 órától egészen ebédidőig tart a futás.

A programról itt olvashatsz többet.

“Mennyit ér egy nő?” Cserháti Zsuzsa-emlékkoncert – Városligeti Napok Kozármislenyben

Helyszín: Kozármisleny, Pécs utca 1.
Időpont: szeptember 11., 19:00

forrás: Kozármislenyi Művelődési Ház Facebook

Érdemes lehet majd kilátogatni a hétvége folyamán Kozármislenybe, ugyanis Városligeti Napok veszik majd kezdetét 10-től, ami egészen 12-én estig tart! Ezek közül egyik kiemelt programjuk egy Csergáti Zsuzsa-emlékkoncert lesz Tóth Vera előadásában.

A további Városligeti Programok kapcsán itt érdeklődhetsz.

Életút családi fesztivál

Helyszín: Pécs, Kossuth tér
Időpont: szeptember 11., 13:00

fotó: Életút Fesztivál Facebook

Különböző gyerekprogramok, streetball-bajnokság, graffitiverseny és Oláh Gergő-koncerttel várnak minket a hétvégén a Kossuth téren. Az Életút Családi Fesztivál remek választás egy könnyed szombat délutáni kikapcsolódásra.

Labdarúgás: PMFC–Aqvital FC Csákvár

Helyszín: Pécs, Stadion u. 2.
Időpont: szeptember 12., 17:00

A szeptemberi mérkőzések tabellája
fotó: PMFC

Sűrű hónap elé néznek a PMFC játékosai, az NB II-ben négy bajnoki mérkőzés vár rájuk szeptemberben. A válogatott szünetet letudva, most vasárnap az Aqvital FC Csákvárral küzdenek meg a srácok a PMFC Stadionban.

További infók itt.

És ezek mellett megannyi program vár még ránk a héten, legyen szó egyetemi bulikról, Orfűn is csapathatjuk, Rali is lesz a hétvégén, motoros találkozó a Siklósi Várban, na meg bringatúra a Mecseki “Cseppkörúton”.

További programokat az Irány Pécs! weboldalán találtok.Előző sztori

Mit keres egy amerikai kosaras egy 1000 köbcentis Suzuki Swiftben?

Következő sztori

37 balesetben tizenöten sérültek meg egy hét alatt Baranyában!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1