Mit keres egy amerikai kosaras egy 1000 köbcentis Suzuki Swiftben?

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Isten hozott nálam, öcsém, ez a való világ, énekelhetné a PVSK-Veolia férfi kosárlabdacsapatának amerikai légiósa, Michael Bryson a Suzuki Swift volánja mögül. Automata váltó, 1000 köbcenti, kis fogyasztás. Mi kell még?!

Jópofa videót készített a napokban a PVSK: bemutatták, milyen az, amikor egy amerikai kosaras egy magyar gyártású japán autóban lavíroz Pécs utcáin. Humoros! Bár azt gondolhatnánk, hogy egy tengerentúli játékosnak derogál beülni egy apró Suzuki Swiftbe, ez nem így van, többnyire élvezik az élményautózást!

– Ez a legidősebb autó, amit valaha is vezettem! Leginkább a nagymamám autójára emlékeztet, neki egy Geo Metrója volt, ami majdnem ugyanígy nézett ki – mesélte vezetés közben jókedvűen a Michael Bryson, a PVSK-Veolia új amerikai légiósa.

Aztán megfogta a lényeget:

„Megtankoltam úgy öt nappal ezelőtt, de még meg sem mozdult a mutató!”

A PVSK-nál egyébiránt nem most jött divatba a japán márka, ezt elárulhatjuk, évek óta ezt az autót kapják a külföldiek, hogy legyen mivel edzésre járniuk.

És hogy hány van belőlük és honnan szerezték?!

– A technikai vezetőnk, Csőri, vagyis Kövecses Józsi vett kettőt a pécsi vásárban – mondta a Pécs Aktuál érdeklődésére Bán Gábor ügyvezető. – Összesen három autónk van erre a célra, a Wagon R-t, ami magasabb felépítésű, a centerek kapják meg. A lényeg egyébiránt az, hogy automaták: mást nem is nagyon tudnának vezetni az amerikaiak. Hozzáteszem, abszolút nem ismeretlen számukra, hogy léteznek ilyen kis autók is: a Geo Metrók, ami gyakorlatilag a Swift koppintása, ezrével futottak kint az Egyesült Államokban.

Szóval a kis autó simán megfér a nagy játékossal. Aki egyébként nagy szemeket meresztett, amikor kiderült, hogy a japán gépet itt Magyarországon, Esztergomban gyártották. Otthon talán már el is mesélte, hogy autógyártásban nagyhatalom vagyunk.

Előző sztori

Újra Tettyei Piknik!

Következő sztori

Csak úgy ömlenek ránk a programok ezen a héten is!

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1