Címlap Baranya Csillagászat,...

Csillagászat, futás vagy peca, ezen a hétvégén sem maradunk programok nélkül!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ugyan kicsit felhős az idő, de attól még a hőmérséklet remek. Megannyi szabadtéri és családi program vár rátok Baranyában! Szemezgettünk!

VII. Lánycsóki örömfutás

Helyszín: Lánycsóki Sportcsarnok
Időpont: május 7 – 14.00

Hetedig alkalommal rendezik meg a Futás-Lánycsókért eseményt, amin most te is részt vehetsz! Az 500 méteres távtól egészen a 10 kilométeresig különböző megmérettetéseken próbálhatjuk ki magunkat. Minden futó frissítőt és egy érmet kap a célba érve. Nyugodtan viheted is magaddal a családot, ugyanis a helyszínen lesz állatsimogató, íjászat és egyéb gyerekfoglalkozások.

Az 500 méteres táv 15.00-kor;
a 2 kilométeres táv 15.20-kor;
az 5-10 kilométeres táv 15.50-kor rajtol el.

Családi Nap – Komló

Helyszín: MiniZoo Komló
Időpont: május 7 – 14.00

Ha szeretnél kikapcsolódni a gyerkőcökkel, akkor a komlói Munkácsy Mihály utcában található MiniZoo parkolója lesz a te választásod. Egy családi sportnapra lelhettek, ahol megannyi ügyességi és sport eszközt próbálhattok ki. A program ingyenes, a kis két-, négy kerekűek használata térítésmentes.

Ami pedig az állatkertet illeti, bent is különböző programokkal kedveskednek nektek: ügyességi játékok, csináld magad kézműves ajándékok, arcfestés és csillámtetoválás vár a picikre.


Kalandozás a csillagos égbolton

Helyszín: Planetárium – Zsolnay Negyed
Időpont: május 7 – 16.00

Május 7-e a csillagászat napjáról szól, és ha érdekel minket a téma, akkor a Zsolnay Negyedben a helyünk! A Planetárium eseményén megismerhetjük a szabad szemmel is látható égbolt változásait. Legyen szó a Holdról, a bolygók elmozdulásáról és a megannyi csillagképről. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

Sárkányölő Sebestyén

Helyszín: Bóbita Bábszínház
Időpont: május 7 – 17.00

A sárkányölő hősökről szóló mesék mindig is a gyerekek kedvencei közé tartoztak. A vitézek nekivágtak hősies útjuknak, megváltani saját szerencséjüket. Hűséges paripájuk oldalán a mágiával hadakozva küzdöttek meg a sorssal, miközben bölcs társakra leltek. Ezekre az időkre emlékezhettek most vissza a gyerkőcökkel a Bóbita Bábszínházban.

Napfényes tavasz – Pannon Filharmonikusok – Pécs

Helyszín: Kodály Központ
Időpont: május 7 – 18.00

Robert és Clara Schumann és Johannes Brahms a zenetörténet egyik legrejtélyesebb szerelmi háromszögét alkották. Robert és Clara szerelmének köszönhetjük Robert Schumann csaknem egész daltermését, Brahms pedig mindkettőjük barátja és szellemi társa volt, aki Robert betegsége és korai halála idején szorosan Clara mellett állt, sőt, talán több is volt számára ennél, ugyanakkor, bár Clara Robert halála után negyven évet élt özvegyként, Brahms pedig egész életében nőtlen volt, soha nem házasodtak össze. Ezen az estén az ő zenéjük szól.

Közreműködik Bogányi Gergely zongoraművész, a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus, karigazgató Dobos László és Vass András.

Tackle Guru Hungary Nyíltnap – Pecára fel!

Helyszín: Olaszi Horgásztó
Időpont: május 8 – 8.30

Ha szenvedélyed a horgászás, és az autós magazinok helyett inkább a pecabotokat követed – ez lesz a te hétvégi eseményed! Korán reggel az Olaszi Horgásztónál nem csak csodálhatod, de ki is próbálhatod kedvenc felszereléseidet. Mindenkit szeretettel várnak a vízparton, ha szakmázni szeretnétek vagy csak simán beszélgetni – egyik sem probléma. A Tackle Guru Hungary négy tagja is a helyszínen lesz, akik beavatnak majd bárkit a finomszerelékes horgászattól kezdve, a hosszúelőékes módszeren át a methodig – sok új trükköt tanulhatunk ezen az ingyenes eseményen.

SERPENTE-Fashion show

Helyszín: Tettye tér
Időpont: május 8 – 15.00

Pécs egyik legszebb helyén debütál a Serpente divatbemutató, a műsor délután 3 órakor veszi kezdetét. A belépés ingyenes az, esemény szabadtéri. A helyszínen kitelepülő vendéglátás szolgáltatja az ételeket, italokat. Továbbá fergeteges műsorral várják az arra kíváncsiakat.