Címlap Baranya A legmagasabb...

A legmagasabb pont lesz Harkányban: új csúszdaparkot építenek a fürdőben!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A harkányi önkormányzat - mint a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. tulajdonosa - tavaly szeptemberben felhatalmazta a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. vezetését, hogy a fürdő területén új turisztikai attrakció létesüljön. A strand forgalmi adatai alapján a csúszdapark bővítése tűnt célravezetőnek ezért a fürdő egy öt pályából álló csúszdapark kialakítása érdekében közbeszerzési eljárást indított - tájékoztatott a helyhatóság.

Az eljárás ajánlattételi határideje január 5-én lejárt, az önkormányzat január 11-én megtartott testületi ülésén pedig felhatalmazta a tulajdonosi képviselőt arra, hogy a Harkányi Gyógyfürdő a beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb ajánlatot elfogadja, és ezzel megindítsa a strandfürdő területének legújabb beruházását.

Önerős beruházások

A harkányi gyógyfürdő az elmúlt évben folytatott felelős gazdálkodásának köszönhetően önerős beruházásként valósítja meg a fejlesztést. A tavalyi évben fennállásának 200. évfordulóját ünneplő Harkányi Gyógy- és Strandfürdő az új csúszdaparkkal azt a célt tűzte ki, hogy a strandi élményelemek számának növelésével még szélesebb közönséget tudjon megszólítani a fürdővendégek körében.

A 2022-ben átadott Harka Vízivilág után most újabb kültéri csúszdákkal bővül a strand szolgáltatási portfóliója.

Az új beruházás mellett további fejlesztések is kezdődnek. Öltözőszekrényekkel bővülhet a strand, és a gyógymedencék burkolati hibáinak kijavítása is megkezdődik, valamint a gyógymedencék árnyékolóit is újraépítik. Az önerős beruházások mellett megindul a fürdő naperőművének építése is.

A régió legnagyobb csúszdaparkja épül

A 13,5 hektáros fürdő több mint 7500 m² vízfelülettel várja vendégeit.

A most megvalósuló ötpályás csúszdapark a meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdaparkkal kiegészülve a régió legnagyobb csúszdaparkjává válik, összesen 16 csúszda várja a vendégeket a harkányi fürdőben.

A megvalósuló ötpályás csúszda indítótornya Harkány város legmagasabb pontja lesz. Az összesen 16-féle csúszdapályával (köztük családi-, test-, turbolance, ufó-, kamikaze kültéri és beltéri) rendelkező komplexum kicsik és nagyok számára is élvezhető csúszdái a régió egyik jelentős élményturisztikai célpontjává teszik a strandot.